15:10 25.04.2013

Бізнесмен Альтман заявив про отримання контрольної частки в TVi

2 хв читати
Бізнесмен Альтман заявив про отримання контрольної частки в TVi

Американський бізнесмен Олександр Альтман є кінцевим бенефіціаром британської компанії Balmore Invest Limited (Лондон), якій належить 95% у ТОВ "Медіа Інфо" - 100% власника ТОВ "ТРК" ТелеРадіоСвіт "- телеканалу TВi.

"Я є кінцевим бенефіціаром компанії Balmore Invest Limited, яка, у свою чергу, є 95% власником "Медіа Інфо", а "Медіа Інфо", у свою чергу, є 100% власником "ТелеРадіоСвіт", тобто компанії "ТВі", - заявив він на прес-конференції в четвер в агентстві "Інтерфакс-Україна".

За його словами, компанія Balmore Invest Limited придбала частку в каналі у директора "Медіа Інфо" Олега Радченка у розмірі 1%, a ще 94% вона отримала в результаті переуступки згідно з довіреністю, виданою директором компанії бізнесменом Костянтином Кагаловським.

"Відбулися збори акціонерів і було ухвалено рішення про переуступку частки", - повідомив О.Альтман.

За його словами, зміна структури власності було пов'язана з інформацією про можливу зміну власника телеканалу.

О.Альтман також зазначив, що у гендиректора "Медіа Інфо" є всі законні повноваження для зміни керівництва телеканалу. "Пан Радченко був і залишається генеральним директором "Медіа Інфо" і має всі повноваження призначати і звільняти генерального директора ТВі", - наголосив бізнесмен.

Згідно з інформацією. зазначеною в Єдиному держреєстрі, компанія Balmore Invest Limited (Лондон) станом на 19 квітня 2013 року володіла 95% у ТОВ "Медіа Інфо", якому, у свою чергу належить 100% ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт"- телеканалу TВi.

Частка підконтрольної К.Кагаловському Wilcox Ventures LTD (Британські Віргінські о-ви) становить 5%, хоча донедавна компанія володіла 99% у капіталі "Медіа Інфо", а ще 1% належав її директору Олегу Радченко.

Статутний капітал ТОВ "Медіа Інфо" залишився незмінним - 1000 грн.

О.Альтман також стверджує, що такі швидкі зміни серед власників каналу були пов'язані з наміром продати канал владним структурам і в Україні. "Мені абсолютно достовірно відомо було, що канал готують до продажу. Кому, ви самі можете здогадуватись. Були зроблені певні кроки. Це сталося досить швидко, така терміновість це зробити була тому що ми знали про підготовку до продажу цієї компанії владним структурам", - заявив бізнесмен на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

За словами О.Альтмана, на каналі під тиском Костянтина Кагаловського "були зроблені дуже негативні репортажі про Хорошковського", однак при цьому Кагаловський не дозволяв їх випускати в ефір. "Ви знаєте, що це тактика переговорна. Він (Кагаловський - ІФ) говорить, що канал нічого не коштує, але я вважаю, що EUR305 тис. це дуже велика ціна", - зазначив О.Альтман.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА