10:09 24.04.2013

Шевченка внесено до Держреєстру як керівника TВі замість Катеринчук

3 хв читати
Шевченка внесено до Держреєстру як керівника TВі замість Катеринчук

Артема Шевченка внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців як керівника ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт" (Київ), що здійснює супутникове мовлення (телебачення) під логотипом "ТВі".

Така інформація з'явилася на сайті держпідприємства "Інформаційно-ресурсний центр".

Раніше в цій графі було прізвище Наталії Катеринчук.

Як повідомляла у вівторок прес-служба ТВі, новим генеральним директором телеканалу ТВі став А.Шевченко, який змінив у керівництві каналу Н.Катеринчук. Новим інвестором каналу став відомий американський бізнесмен Олександр Альтман, який вважає своїм пріоритетним завданням збереження телеканалу як одного з об'єктивних джерел інформації в Україні.

Тим часом, власник ТВі Костянтин Кагаловський заявляє про рейдерське захоплення телеканалу та стверджує, що не підписував ніяких паперів щодо продажу телеканалу, документи підроблено.

"Канал я не продав і продавати не планував", - сказав К.Кагаловський на прес-конференції у вівторок.

Він наголосив, що має намір протягом доби розібратися з ситуацією: "Законним чином ми це питання вирішимо протягом 24 годин від того, як ми з вами тут зібралися".

Відсторонена від керівництва генеральний директор ТВі Н.Катеринчук звернулася до міліції із заявою про рейдерське захоплення телеканалу. Крім того, вона заявила, що у зв'язку з рейдерським захопленням телеканалу у вівторок ніякі передачі в ефірі ТВі не виходитимуть.

Колектив каналу ТВі оголосив страйк до вирішення конфлікту між власниками телеканалу.

В ефірі каналу показують повтор програми від 22 квітня.

Як повідомлялося, 11 квітня 2013 року Нацрада із телебачення і радіомовлення внесла зміни до ліцензії ТВі, згідно з якими ТОВ "Медіа Інфо" (Київ) збільшило свою частку в ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт" (Київ), що здійснює супутникове мовлення (телебачення) під логотипом "ТВі", із 43,6% до 100%.

Згідно з документом, замість Миколи Княжицького (став народним депутатом у 2012 році) та Володимира Павлюка (перейшов на СТБ у 2011 році), що вийшли з редакційної ради, а також померлого наприкінці 2011 року Вацлава Гавела, до неї увійшов ведучий каналу Олексій Ліхман.

Станом на вересень 2012 р. співвласниками ТВі, окрім "Медіа Інфо", були Seradgіll Holdіngs Ltd (49%) і ТОВ "Міжнародна медіа компанія" (Київ) - 7,4%. За даними Нацради, частка Seradgіll Holdіngs раніше була ще вищою - 92,6%.

У свою чергу основним власником "Медіа Інфо" на вересень минулого року була компанія "Вілкокс Венчерз Лтд".

ТВі тривалий час був об'єктом конфлікту в українських і закордонних судах між компаніями, пов'язаними з бізнесменами Костянтином Кагаловським і Володимиром Гусинським. Останній намагався повернути контроль над каналом або вкладені інвестиції.

Однак ще в 2009 році М.Княжицький заявляв агентству "Інтерфакс-Україна", що канал не належить ні В.Гусинському, ні К.Кагаловському. "Відносини існують, але не можна сказати, що вони є власниками каналу", - зазначав тоді генеральний директор TBі, однак не назвав тоді всіх його кінцевих власників.

У 2012 році, після появи в складі власників ТВі ТОВ "Медіа Інфо" на той час гендиректор каналу М.Княжицький пояснив виданню "Телекритика", що введення українських співвласників пов'язано з виконанням норм закону про розміщення політичної реклами, проте кінцевий власник каналу залишився незмінним - це К.Кагаловський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА