14:41 08.04.2013

До Дня Києва столицю прикрасить квітковий годинник із куполами церков

1 хв читати

До Дня Києва квітковий годинник буде оформлено в тематиці святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі, повідомив генеральний директор КП "Київзеленбуд" Михайло Царенко.

"Могутність і велич Київської держави ми намагались символічно передати в композиції квіткового годинника до Дня Києва. Час іде й усе змінюється, проте залишаються вічні християнські цінності", - наводить слова М.Царенка прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) в понеділок.

"Стилізованих кольорів старовини червоно-жовтого сонця-циферблату досягнуто завдяки колеусу лимонно-жовтому та бегонії червоній. Обрамлення годинника в спокійних тонах з обрисом церков, пишною зеленню та дніпровськими хвилями поєднує час давнини і сьогодення", - додав він.

Площа композиції займає понад 300 кв. м, а з метою квіткового оформлення планується висадити понад 50 тис. квітів. Також буде використано близько 1 тис. кг мармурової крихти.

Квітковий годинник у Києві було створено у 2008 році. Протягом цього часу дизайн і оформлення композиції змінюється за проектами "Київзеленбуду". Наразі тривають налагоджувальні роботи, які закінчаться через два тижні, а до кінця квітня мають розкритися блакитні незабудки, які було висаджено минулого року.

День Києва відзначають останньої неділі травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА