14:39 28.12.2012

Aдвокат вдови Гонгадзе не виключає правових прогалин у вироку Пукача за неповноти слідства

2 хв читати

Представник інтересів у суді вдови журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави Валентина Теличенко висловлює припущення, що у вироку екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу можуть бути значні правові прогалини за неповноти досудового і судового слідства.

"Якщо вирок буде зі значними правовими прогалинами, то буде зрозуміло, що закритий характер процесу був умисною дією", - сказала вона журналістам у перерві у засіданні Печерського райсуду Києва, де тривають виступи сторін у дебатах.

За її словами, такі прогалини неминуче будуть, оскільки досудове слідство не допитало кількох осіб, на яких вказував О.Пукач, а в судовому слідстві також не були допитані головні свідки.

На переконання В.Теличенко, це говорить про "небажання розслідувати справу далі, про намір обрізати все на Пукачі".

Як повідомлялося, журналіст Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було виявлено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе. Однак тіло досі не поховано, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

У 2008 році троє колишніх міліціонерів - полковники Валерій Костенко і Микола Протасов, майор Олександр Попович - були визнані винними у скоєнні вбивства журналіста і засуджені до 12 (Костенко і Попович) і 13 років (М.Протасов) позбавлення волі.

Екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України О.Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням О.Пукача у вбивстві журналіста Г.Гонгадзе.

Слідство встановило, що О.Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка, якого було знайдено мертвим 4 березня 2005 року в його будинку під Києвом з двома вогнепальними пораненнями в голову. Напередодні екс-міністра викликали на допит у справі про вбивство Г.Гонгадзе. У 2005 році Генпрокуратура визнала загибель Ю.Кравченка самогубством та ухвалила постанову про закриття кримінальної справи.

Прокурори у справі за обвинуваченням О.Пукача у вбивстві журналіста Г.Гонгадзе просять Печерський суд Києва засудити його до довічного ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

На фронті за добу було 106 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 31 атаку окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА