12:00 23.10.2012

У Києві прокуратура вимагає повернути столичній "Межигірській" гімназії шкільне приміщення

1 хв читати

Прокуратура Подільського району Києва подала до Господарського суду м. Києва позов про визнання нечинним інвестиційного договору з реконструкції приміщення гімназії №19 на вул. Межигірській, 14 і повернення його в комунальну власність.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Подільського району м. Києва, будинок на вул. Межигірській, 14 перебуває в комунальній власності і з 1988 року використовується гімназією №19 для розміщення спеціалізованих класів із вивчення англійської мови.

У 2010 році між Подільською РДА та ТОВ "КримбудПівдень" було укладено інвестиційний договір на реконструкцію будівлі. Однак договір про реконструкцію було укладено без згоди власника комунального майна - Київської міської державної адміністрації. Надалі будинок перейшов у власність ТОВ "КримбудЮг", який умов інвестиційного договору не виконав і досі не провів жодних робіт із його реконструкції.

Водночас, відповідно до положення про порядок проведення інвестиційних конкурсів, затвердженого рішенням Київради від 24 травня 2007 року, визначення інвестора для будівництва або реконструкції здійснює Головне управління економіки та інвестицій КМДА. "Питання набуття права власності на майно (будівлі, споруди, приміщення), що належить до комунальної власності територіальної громади Києва, може вирішуватися шляхом надання цього майна у власність переможцеві інвестиційного конкурсу після реалізації інвестиційного проекту та прийняття об'єкта інвестування в експлуатацію", - наголошується в повідомленні прес-служби відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА