15:34 02.02.2022

Харківська мерія виступає проти проведення Маршу єдності, але організатори не мають наміру відмовлятися від акції

3 хв читати
Харківська мерія виступає проти проведення Маршу єдності, але організатори не мають наміру відмовлятися від акції

Харківська міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (КТЕБ та НС) рекомендує організаторам Маршу єдності, запланованого на 5 лютого, відмовитися від його проведення.

"Проведення масової акції громадської організації "Молодь Харків" із заявленою кількістю учасників 5 тисяч може викликати суттєві труднощі в забезпеченні публічної безпеки та порядку в центральній частині міста. Також потребує врахування той факт, що проведення громадсько-масових заходів у теперішній час використовують окремі радикально налаштовані особи для організації провокацій, спрямованих як на дискредитацію керівництва держави, так і на загострення суспільно-політичної ситуації у місті та регіоні загалом", - йдеться в протоколі позачергового засідання КТЕБ та НС, оприлюдненому на сайті Харківської міськради.

У документі зазначено, що, відповідно до Положення про єдину державну систему запобігання, реагування і припинення терактів та мінімізації їхніх наслідків, з 12 серпня 2016 року для Харківської області введено жовтий рівень терористичної загрози.

Крім того, у комісії відзначають різке зростання кількості випадків захворювання на COVID-19 у місті останніми днями. "Проведення зазначеного заходу може негативно вплинути на епідемічну ситуацію на території міста", - йдеться в протоколі.

У зв'язку з цим комісія вирішила рекомендувати керівнику громадської організації "Молодь Харків" відмовитись від проведення акції, а в разі його відмови - юридичному департаменту Харківської міської ради терміново підготувати та направити до Харківського окружного адміністративного суду позовну заяву про заборону проведення акції.

Як повідомив кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна голова Штабу оборони Харківщини, голова громадської ради при обласній державній адміністрації Костянтин Немічев, організатори не мають наміру відмовлятися від проведення Маршу єдності 5 лютого. "Марш організують близько 80 організацій. Усі вони або вже подали, або найближчим часом подадуть заявки на його проведення. Комісія ухвалила рішення лише щодо однієї з цих організацій. Заборонити проводити марш решті вони просто не встигнуть фізично. Ми все одно вийдемо і покажемо, що Харків – це Україна", - сказав Немічев.

Він також висловив здивування щодо аргументації, наведеної в протоколі КТЕБ та НС. "Незрозуміло, чому вони посилаються на положення від 2016 року. З того часу в місті неодноразово проводили різні масові акції та марші, зокрема вишиванкову ходу, марш на День захисника України тощо. Незрозуміло, чому концерти російських виконавців у закритому приміщенні Палацу спорту не можуть позначитися на епідемічній ситуації, а Марш єдності на відкритому повітрі – може. У мене лише одне пояснення – це політичне замовлення", – сказав Немічев.

Як повідомлялося, Немічев уже заявив про те, що Штаб оборони Харківщини планує проводити навчання людей, які готові брати участь у опорі російській агресії, медичне навчання, а також низку вуличних акцій, спрямованих на підняття патріотичного духу. Зокрема, на 5 лютого заплановано Марш єдності вулицею Сумською від пл. Конституції до намету "Все для Перемоги" на пл. Свободи. Організатори позиціонували акцію як неполітичну, без партійних прапорів й очікували, що в ній візьмуть участь щонайменше 5 тисяч людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА