20:18 24.05.2021

"Белавіа" у 2020 році була третьою за кількістю рейсів в авіапросторі України, також рейси між Україною та Білоруссю здійснює "Мотор Січ"

2 хв читати
"Белавіа" у 2020 році була третьою за кількістю рейсів в авіапросторі України, також рейси між Україною та Білоруссю здійснює "Мотор Січ"

Прямі авіарейси до/з Білорусі в Україну станом на кінець травня 2021 року здійснюють авіакомпанії "Мотор Січ" (Україна) та "Белавіа" (Білорусь).

Як свідчать дані українського авіарегулятора ("Украерорух"), "Белавіа" у 2020 році була третьою за кількістю виконаних в авіапросторі України польотів (10 644 польоти) після турецької Turk Hava Yollari (14 623 польотів) і "Міжнародних авіаліній України" (14 406 польотів).

"Белавіа" літає з Мінська до Києва, Львова, Харкова, Запоріжжя, Одеси і Херсона.

"Мотор Січ" двічі на тиждень виконує рейси за маршрутом Мінськ-Запоріжжя.

Як повідомлялося, літак ірландської авіакомпанії Ryanair у неділю було екстрено посаджено в Мінську. Цим літаком з Афін до Вільнюса летів колишній головний редактор інтернет-ресурсу NEXTA, визнаного в Білорусі екстремістським, Роман Протасевич. Після посадки літака його затримали.

За словами головного радника президента Литви з питань зовнішньої політики Асти Скайсгіріте, щоб розгорнути цивільний літак, Білоруссю були використані військовий винищувач МіГ-29 і військовий вертоліт Мі-24.

Ryanair заявила, що засуджує примусове приземлення свого лайнера в Мінську, сприяє ЄС і НАТО в розслідуванні інциденту.

Україна заявила про консолідовану з ЄС позицію щодо авіаінциденту в Мінську. "Україна на цю ситуацію з актом тероризму - захопленням літака - буде реагувати скоординовано з країнами Європи. Ключове для нас, як і для будь-якої цивілізованої країни - це звільнення Романа Протасевича і відновлення повної безпеки для цивільної авіації в регіоні. Які кроки це забезпечать - питання для всіх європейських країн, реакція повинна бути продуманою і загальною", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" радник керівника Офісу українського президента Михайло Подоляк.

Пізніше президент України Володимир Зеленський доручив уряду країни опрацювати рішення про припинення авіасполучення між Україною і Білоруссю.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА