17:02 29.04.2020

Fitch слідом за суверенним погіршило прогнози РДЕ 7 українських банків до "стабільного", а ПУМБу - до "негативного"

2 хв читати
Fitch слідом за суверенним погіршило прогнози РДЕ 7 українських банків до "стабільного", а ПУМБу - до "негативного"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Ощадбанку, Укрексімбанку, ПриватБанку, Укргазбанку, Креді Агріколь Банку, ПроКредит Банку, Правекс Банку та ПУМБу (всі - Київ) на рівні "В", але переглянуло прогноз рейтингів перших семи з "позитивного" на "стабільний", а останнього - зі "стабільного" на "негативний", ідеться в повідомленні агентства в середу.

"Рейтингові дії відбулися за переглядом Fitch прогнозу суверенного рейтингу України на "стабільний", - пояснюється в повідомленні.

Аналітики зазначили, що стабільний прогноз за РДЕ семи банків відображає потенційну підтримку з боку держави або іноземних акціонерів, а також сприйняття Fitch країнових ризиків України.

Водночас прогноз РДЕ ПУМБу відображає очікування Fitch щодо короткострокового тиску на фінансовий профіль банку в зв'язку з економічним шоком, спричиненим пандемією.

У повідомленні уточнюється, що Fitch переглянув прогноз РДЕ українських банків, оскільки очікує, що на ефективності їхньої діяльності позначаться економічний спад, зниження активності клієнтів і доходів населення через зростання безробіття, скорочення грошових переказів, а також через валютний тиск - від початку березня гривня впала на 11%, агентство очікує її зниження за поточний рік на 25%.

"Ми очікуємо, що надання банкам додаткової ліквідності, як оголошував центральний банк, і тимчасове регулювання має допомогти їм управляти проблемними кредитами ... Однак вважаємо, що ризики для кредитного профілю банків значно зросли", - зазначають аналітики.

Як повідомлялося, Fitch Ratings наприкінці квітня підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України на рівні "B" і погіршило прогноз щодо нього з "позитивного" до "стабільного".

"Перегляд прогнозу відображає значний вплив пандемії COVID-19 ... Підвищені макроекономічні та фіскальні ризики, пов'язані з цим безпрецедентним глобальним шоком, частково повернуть назад поліпшення в Україні останніми роками в плані зниження боргового тягаря, нормалізації перспектив зростання після геополітичних і економічних криз 2014-2015 років і знижену волатильність такого зростання", - зазначало Fitch.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА