11:13 01.12.2017

ЄБРР виділить Харкову EUR160 млн на продовження третьої гілки метрополітену

2 хв читати
ЄБРР виділить Харкову EUR160 млн на продовження третьої гілки метрополітену

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділить Україні кредит EUR160 млн для продовження "зеленої" лінії міського метрополітену Харкова.

Згідно з повідомленням, розміщеним на веб-сайті банку, рада директорів схвалила цей проект 29 листопада цього року.

ЄБРР вказує, що співфінансування такого ж обсягу у вигляді суверенного кредиту надасть і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), який схвалив його ще у вересні.

Згідно з матеріалами цих міжнародних банків, техніко-економічне обґрунтування проекту розширення харківського метро здійснила за договором з ЄБРР компанія Bernard Ingenieure ZT GmbH, яка долучила до оцінки екологічної та соціальної ситуації («дью ділідженс») підприємство з іноземними інвестиціями "Тебодін Україна".

Проект передбачає продовження "зеленої" гілки метрополітену в Харкові на 3,47 км в напрямку аеропорту, будівництво двох станцій метро - "Державінська" і "Одеська", будівництво депо і придбання 85 одиниць рухомого складу.

Передбачається, що обидві станції та ділянку від наявних тунелів до станції "Державінська" (959 м) буде збудовано "відкритим способом", тоді як перегінні тунелі між новими станціями (2514 м) - за допомогою тунелепрохідного комплексу.

Будівництво торкнеться 45 будинків, з яких 3 багатоповерхових, із 247 зареєстрованими мешканцями, і кілька комерційних об'єктів.

Харківська міськрада 21 грудня 2016 року підтримала участь комунального підприємства (КП) "Харківський метрополітен" в інвестиційному проекті "Продовження третьої лінії метрополітену в Харкові" і дала згоду на отримання позик ЄБРР та ЄІБ, залучених державою для реалізації цього проекту, на суму EUR320 млн.

На початку листопада цього року залучення кредитів схвалив Кабінет Міністрів, який доручив Мінфіну укласти договір з КП "Харківський метрополітен" і Харківською міськрадою про передачу коштів позики. Розмір плати за їх надання 0,01% річних обраної та непогашеної суми позики. Зазначалося, що реалізація проекту збільшить річний пасажиропотік метро на 25 млн осіб.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чистий продаж валюти НБУ скоротився другий тиждень поспіль - до $670,4 млн

Доходи загального фонду держбюджету в червні знизилися до 143,5 млрд грн

Голова Держенергонагляду закликав громадян і бізнес звертатися на гарячу лінію у разі виникнення труднощів зі спорудженням об'єктів розподіленої генерації

Вартість землі в Україні в травні 2024 р. подорожчала на 8,2% і досягла 45 тис. грн - дослідження

"Інтергал-Буд" відновлює продаж БФК Intergal City

Збирання врожаю триває в 16 областях, намолочено 721,4 тис. тонн зерна - Мінагрополітики

Послуга ремонту квартир у новобудовах затребувана в рамках програм "єВідновлення" та "єОселя" - Alliance Novobud

Kormotech розпочав експорт на ринок Південної Кореї

Наглядова рада ПриватБанку розпочала процес відбору нового голови правління

Зарплата на держслужбі вже є конкурентною на ринку праці - голова НАДС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА