07:42 25.10.2023

Qualcomm у 2024 році презентує чип Elite X для ноутбуків із функціями штучного інтелекту

1 хв читати
Qualcomm у 2024 році презентує чип Elite X для ноутбуків із функціями штучного інтелекту

Qualcomm у вівторок надала детальну інформацію про чип Elite X для ноутбуків Microsoft на базі Windows, який, за її твердженнями, виконуватиме деякі завдання швидше, ніж чипи Apple для комп'ютерів Mac, повідомляє у вівторок увечері Reuters.

У вівторок компанія Qualcomm заявила, що Elite X швидший за процесор Apple M2 Max при виконанні деяких завдань і більш енергоефективний, ніж процесори Apple і Intel для ПК. Старший віцепрезидент Qualcomm Алекс Катузян сказав, що головною новою особливістю є те, що чип може обробляти моделі штучного інтелекту (ШІ) з 13 мільярдами параметрів, що є непрямим показником складності для систем ШІ, які генерують текст або зображення.

"Ці моделі можуть реагувати швидше, ніж ми з вами можемо прочитати", - сказав Катузян. "Ніхто у світі не зможе зробити це" на ноутбуці, додав Катузян.

Керівники Qualcomm заявили, що новий чип компанії Snapdragon Elite X буде доступний у ноутбуках, із наступного року, і його переробили, щоб краще впоратися із завданнями ШІ, такими як узагальнення електронних листів, написання тексту і створення зображень.

Qualcomm першою вийде на ринок із чипом, який кине виклик Apple, що представила у 2020 році спеціально розроблені для ШІ чипи.

 

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА