12:51 30.12.2012

Томенко: об'єднаний чемпіонат СНД із футболу - "руськосвітська" ідея чи забави олігархів

2 хв читати
Томенко: об'єднаний чемпіонат СНД із футболу - "руськосвітська" ідея чи забави олігархів

Голова комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради Микола Томенко (фракція "Батьківщина") переконаний у тому, що проведення єдиного чемпіонату СНД із футболу не вигідно Україні.

"Ідея проведення спільного чемпіонату з футболу між країнами СНД - це антиукраїнська ідея. У такому об'єднаному чемпіонаті зможуть брати участь лише кілька футбольних клубів, що мають ледь не мільярдні прибутки для того, щоб їздити на матчі цього чемпіонату до Сибіру або Чечні", - сказав депутат, відповідаючи на запитання журналістів Радіо ЕРА FM.

За словами М.Томенка, очевидним є той факт, що абсолютна більшість власників футбольних клубів не здатні забезпечити такий рівень фінансування, тому цей чемпіонат може стати іграми олігархів СНД, а не повноцінним футбольним змаганням.

"З іншого боку, і цілком очевидно, ця ідея виникла як ідея наповнення реальним змістом так званої доктрини "русского мира" або відновленого євроазіатського союзу. Якщо Україна зобов'язана входити до Митного союзу або євроазіатського геополітичного простору, то чому їй не увійти у футбольний простір СНД під егідою Росії?", - зазначив голова комітету ВР.

На його думку, сьогодні в Україні футбольний бізнес паразитує на всій сфері фізичної культури та спорту і левова частка прямо з бюджету або опосередковано через бізнес витрачається на футбольні ігри олігархів. "Якщо, не дай Бог, виникне ідея провести цей об'єднаний чемпіонат, то можна буде ліквідувати всі інші види спорту і забути про фізичну культуру, оскільки всі гроші підуть на забезпечення фінансування кільком клубам, які їздитимуть неозорими просторами колишнього Радянського Союзу", - зазначив політик.

М.Томенко переконаний, що ці "геополітичні чи олігархічні забави" є лише предметом дискусій і ніколи не будуть реалізовані. "А для нас сьогодні є важливим інвестувати кошти у відновлення масового спорту та фізичної культури, а не в чергову олігархічну ідею, коли на території СНД змагатимуться ті, хто багатший у футболі і хто купив дорогого легіонера", - підсумував політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА