16:47 19.03.2021

Конфлікт між США та Росією, який наростає, відобразиться ударом по Україні - думка

2 хв читати
Конфлікт між США та Росією, який наростає, відобразиться ударом по Україні - думка

Конфлікт між президентом США Джозефом Байденом та президентом Росії Володимиром Путіним, який наростає, може завершитися тим, що Росія завдасть удару по Україні, вважає директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Ця "Холодна війна - 2" торкнеться України. Коли читаєш російські новини, то вони в один голос заявляють, що ми не можемо вдарити по США, але ми можемо вдарити по Україні. Якраз питання в тому, що Байден прямо "вдарив" (словесно - ІФ) Путіна, а у Путіна немає, немає прямих ударів по Америці, все стримано... і, якщо раніше йшлося про кібератаки, про кібервійну, про економічні конфлікти між США та Росією, то наразі - про взаємні образи. Тут дуже важливо як відреагує Росія", - заявив Небоженко в рамках круглого столу в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" на тему "Загострення на всіх напрямах української політики - кому та навіщо це потрібно сьогодні?" у п'ятницю, 19 березня.

Він додав, що у будь-якому випадку наша країна "опиняється у ситуації, коли і та, й інша сторона (США та РФ - ІФ) використовуватимуть Україну в своїх цілях".

Водночас, за словами Небоженка, "у США наразі відсутня будь-яка стратегія щодо України, тому, зокрема, досі відсутній прямий телефонний зв'язок між Байденом і Зеленським".

У свою чергу, як зазначив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, "головна проблема ставлення США до України полягає в питанні, як взаємодіяти з українською політичною елітою, якою вони хотіли б її бачити".

Він припустив три варіанти розвитку дій нової американської адміністрації щодо України.

"США можуть спробувати допомогти "очищенню" партії "Слуга народу" від проросійських сил і витіснити політичні російські сили з електоральних позицій, щоб вони не впливали на ухвалення політичних рішень і офіційно - в парламенті, і не офіційно. По-друге, якщо американці захочуть, вони можуть "продавити" проведення дострокових парламентських виборів, незважаючи на те, що за формальними ознаками команді президента це може бути і не дуже вигідно. Таке може бути в разі, якщо нова американська адміністрація все-таки вирішить повернутися до послуг Порошенка та партії "Європейська солідарність", - припустив Карасьов.

Однак, на його думку, є і третій варіант, який полягає в тому, що "у Зеленського є можливість створити міцніші основи свого політичного режиму для того, щоб бути вільним від будь-яких впливів ззовні".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА