13:48 22.01.2019

Екс-перший заступник голови СБУ Трепак приєднався до команди А.Гриценка

2 хв читати
Екс-перший заступник голови СБУ Трепак приєднався до команди А.Гриценка

Колишній перший заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак (липень 2015-го - квітень 2016 року) приєднався до команди кандидата в президенти України, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

"Після вчорашньої передачі "Свобода слова" на ICTV отримав багато дзвінків і смс з одним питанням - чи означає моя участь у цій передачі, що я входжу до команди кандидата в президенти України Анатолія Гриценка? Відповідаю - так. Я прийняв таке рішення. Чесно зізнаюся, що далося воно мені не просто, враховуючи, що я не був публічним політиком і завжди хотів займатися конкретними практичними питаннями", - написав він на своїй сторінці в Facebook у вівторок.

На його думку, на виборах президента є "величезна загроза збереження наявної олігархічної системи правління та проросійського вектора подальшого розвитку України", яку може усунути лише перемога демократичного й проукраїнського кандидата.

В.Трепак зазначив, що виступає за об'єднання ключових демократичних сил і політиків, зокрема, Анатолія Гриценка, Андрія Садового та Святослава Вакарчука, про що він особисто говорив із кожним із них.

"Часу на роздуми про об'єднання фактично немає - рішення потрібно приймати вже. А що стосується питання, навколо кого персонально об'єднуватися, то відповідь на нього потрібно давати з суто прагматичних міркувань. Ставку варто робити на того, хто має найбільшу електоральну підтримку, а отже і найбільший шанс перемогти", - переконаний він.

В.Трепак відомий тим, що за роки роботи в СБУ з 2000 року брав участь у затриманні "судді-колядника", екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича в 2008 році, засудженого за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача у 2009 році.

У період після Революції гідності В.Трепак відомий участю в розслідуванні справи "діамантових прокурорів" і переданням у травні 2016 року до Національного антикорупційного бюро України документів щодо так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА