11:30 25.01.2018

Порошенко може включити представника "Батьківщини" до свого списку кандидатів у члени ЦВК - Рябчин

2 хв читати
Порошенко може включити представника "Батьківщини" до свого списку кандидатів у члени ЦВК - Рябчин

Президент України Петро Порошенко пообіцяв розглянути кандидатуру кандидата наук, викладача університету ім. Шевченка Андрія Євстигнєєва в члени Центральної виборчої комісії, подану фракцією "Батьківщина", і допускає можливість його включення до свого списку кандидатів, поданого до Верховної Ради, повідомляє народний депутат від "Батьківщини" Олексій Рябчин.

"Запитав у президента Порошенко після українського сніданку в Давосі, чому він не подав від фракції "Батьківщина" жодного кандидата до ЦВК. У присутності важливих свідків президент відповів, що на час розгляду подання від Батьківщини" був лише старий кандидат", а тепер він "дуже уважно" розгляне нового кандидата і "допускає можливість "додаткового включення", - написав О.Рябчин на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Водночас парламентарій знайшов це дивним, оскільки, за його словами, у переддень, у середу, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко "повідомила і надала докази того, що ми вчасно, відповідно до законодавства, подали кандидатуру А.Євстигнєєва до складу ЦВК, що зафіксовано документально".

"Додаю докази того, що відповідні документи ще в листопаді були в адміністрації президента", - додав депутат, опублікувавши скан-копію звернення про пропозицію кандидатури А.Євстигнєєва, датовану 9 листопада 2017 року і підписану заступником голови фракції "Батьківщина" Сергієм Соболєвим, а також розписку про неї, отриманну зі штампом Адміністрації президента, датовану 10 листопада.

"Ми стежимо далі за процесом оновлення ЦВК", - резюмував О.Рябчин.

Як повідомлялося, 24 січня на офіційному сайті глави української держави було оприлюднено список 14 кандидатів в члени ЦВК, які П.Порошенко вніс до Верховної Ради з проектом відповідної постанови. За даними громадянської мережі "Опора" та інших джерел, 6 з 14 кандидатів були запропоновані парламентською фракцією "БПП "Солідарність", 5 – фракцією "Народний фронт" і по одному - від фракцій "Самопоміч", Радикальної партії і групи "Відродження".

Ю.Тимошенко висловила обурення відсутністю кандидата від "Батьківщини" в члени ЦВК у списку, заявивши, що президент цим порушив закон про ЦВК. Вона зазначила, що "Батьківщина" вносила президенту свою кандидатуру, не назвавши прізвище кандидата.

Політик закликала президента виправити помилку і внести до парламенту список, в якому буде присутній зокрема і претендент від "Батьківщини". Крім того, Ю.Тимошенко звернулася до голови Верховної Ради Андрія Парубія з тим, щоб той повернув внесене напередодні подання президента.

Згідно з Конституцією України, Верховна Рада призначає і звільняє членів ЦВК за поданням президента, термін повноважень - 7 років. У 12 з 15 членів ЦВК термін повноважень закінчився 1 червня 2014 року, ще у одного чле

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА