10:52 11.07.2017

Фракція "БПП" виключила нардепа Розенблата зі свого складу

2 хв читати
Фракція "БПП" виключила нардепа Розенблата зі свого складу

Парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" більшістю голосів прийняла рішення виключити народного депутата Борислава Розенблата з членів фракції на його прохання, а також підтримала зняття з нього депутатської недоторканності.

Як повідомляє прес-служба партії "БПП", на засіданні фракції у понеділок Б.Розенблат особисто звернувся до однопартійців з проханням проголосувати за зняття з нього депутатської недоторканності.

"Я прошу надати мені можливість захистити себе в суді. Я готовий відповідати за свої всі вчинки. У сесійній залі під час розгляду мого питання, я здам всі свої закордонні паспорти. Паспортів іншої країни у мене немає. Щоб не було плям на "БПП", я вийду з фракції на час проведення слідства і суду", - сказав Б.Розенблат перед голосуванням фракції.

Фракція також проголосувала за позбавлення депутатської недоторканності і притягнення до відповідальності всіх шести народних депутатів, на яких були подання Генеральної прокуратури.

Раніше 7 липня 2017 року Комітет Верховної Ради з питань регламенту визнав законними і обґрунтованими всі три подання генерального прокурора України Юрія Луценка щодо народного депутата Б.Розенблата: на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року правоохоронні органи затримали охоронця нардепа Б.Розенблата нібито під час отримання хабара в сумі $200 тис. за вирішення питання щодо ліцензування видобутку бурштину.

Пізніше кілька ЗМІ з посиланням на джерело в НАБУ повідомили, що цей хабар призначалася двом парламентаріям, зокрема депутату Максиму Полякову (фракція "Народний фронт").

Сам М.Поляков назвав дії НАБУ політичним замовленням і заявив про тиск на його дружину і помічників.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник 20 червня повідомив, що детективи агентства і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зібрали достатньо доказів для зняття депутатської недоторканності з депутатів Б.Розенблата і М.Полякова.

Генеральний прокурор Юрій Луценка 21 червня направив до парламенту подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Б.Розенблата, в діях якого, за його словами, вбачаються ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму $280 тис.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА