11:47 06.02.2017

Кабмін має намір ініціювати передачу пожежних частин із державної в комунальну власність

2 хв читати

Кабінет Міністрів України має намір ініціювати передачу майна пожежно-рятувальних підрозділів із державної в комунальну власність.

Згідно з розпорядженням №61 від 25 січня, уряд затвердив стратегію реформування системи Державної служби з надзвичайних ситуацій (2017-2020 року), яка передбачає розроблення законопроекту про передачу майнових комплексів державних пожежно-рятувальних підрозділів та іншого майна ДСНС з державної в комунальну власність.

Також передбачається покласти на органи місцевого самоврядування повноваження із гарантування пожежної безпеки населених пунктів і територій; забезпечити стимулювання участі громадян у місцевій та добровільній пожежній охороні.

Планується посилити відповідальність керівників суб'єктів господарювання за порушення вимог пожежної і техногенної безпеки шляхом впровадження дієвих адміністративних санкцій.

Стратегія передбачає формування волонтерського руху у сфері цивільного захисту.

Крім того, стратегія передбачає реалізацію у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Львівській і Тернопільській областях пілотних проектів зі створення пожежних частин об'єднаних територіальних громад і передачу їм майна пожежних частин ДСНС.

Кабмін має намір визначити їх необхідну чисельність, місця дислокації з урахуванням часу прибуття до місця виклику, фінансово економічне обґрунтування їх створення та утримання в об'єднаних територіальних громадах.

Стратегія передбачає скорочення часу прибуття пожежно-рятувальних підрозділів до місця виклику до 10 хвилин у місті та до 20 хвилин у сільській місцевості.

Планується створити регіональні підрозділи з гуманітарного розмінування в Донецькій і Луганській областях, а також оснастити всі піротехнічні підрозділи ДСНС сучасним обладнанням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА