15:44 07.07.2016

До кінця року вдасться розпочати процес повного впровадження "Мінська", і США готові долучитися до розробки кроків із гарантування безпеки на Донбасі

2 хв читати
До кінця року вдасться розпочати процес повного впровадження "Мінська", і США готові долучитися до розробки кроків із гарантування безпеки на Донбасі

Державний секретар США Джон Керрі вважає, що Мінські угоди можна впровадити до завершення терміну повноважень нинішньої адміністрації США та знайти шлях, який би задовольняв усі сторони переговорного процесу.

"У мене є певні оптимістичні надії, і я упевнений, що за той час, який залишився (термін повноваження президента США Барака Обами і його адміністрації - ІФ), є можливість розпочати процес повного впровадження "Мінська", - сказав він на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенком у Києві в четвер.

Дж.Керрі вважає, що необхідно знайти шлях, який би об'єднував інтереси всіх сторін, і щоб гарантії надавалися всім сторонам, оскільки їх більше ніж дві. "Вимоги "Мінська" можна виконати так, щоб у всіх були гарантії, що їх потреби поважатимуть", - наголосив він.

За словами держсекретаря США, вже досягнуто певного прогресу. "Ми розробили закон про вибори, закон про амністію, ми зосередили нашу увагу на політичному аспекті, такому як децентралізація. І зараз у нас уже є певні розробки, і вони задокументовані між сторонами", - зазначив він.

При цьому Дж.Керрі наголосив, що для України критично важливе те, щоб перестали гинути й отримувати поранення українські військовослужбовці, і на поступки має йти не лише одна сторона. "Я хотів би, щоб ми змогли розробити повніші кроки для досягнення таких гарантій, для створення такої довіри і досягнення кінцевого результату. Це робота, яка стоїть перед нашими командами, і ми готові за неї взятися", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА