14:33 17.06.2016

Український і російський омбудсмени хочуть зустрітися до кінця червня для обговорення питання передачі засуджених українців із Криму

2 хв читати
Український і російський омбудсмени хочуть зустрітися до кінця червня для обговорення питання передачі засуджених українців із Криму

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська має намір до кінця поточного місяця зустрітися з російським омбудсменом Тетяною Москальковою для обговорення дотримання прав українців в окупованому Криму.

"До кінця червня я планую зустріч з омбудсменом РФ. Я вважаю, що та зустріч, яку ми плануємо, має стати основою для гуманітарної розмови, позбавленої будь-яких політичних забарвлень. Наша мета на сьогодні - зробити максимально так, щоб усі права людини на півострові були захищені. Без політики. Омбудсмени мають працювати для захисту прав людини", - сказала вона під час круглого столу в Києві в п'ятницю.

В.Лутковська зазначила, що якщо ця зустріч стане першим кроком до полегшення долі українців, які залишилися на території Криму, то вона до цього повністю готова.

Омбудсмен наголосила, що на сьогодні 16 українців, засуджених у Криму, відбувають покарання у в'язницях в різних округах Росії, а не в пенітенціарних установах півострова.

"Доля цих українців також стане предметом зустрічі", - зазначила вона.

Раніше в п'ятницю Т.Москалькова заявила про намір до кінця червня зустрітися з українською колегою В.Лутковською.

"Я вийшла на взаємодію з Валерією Лутковською, з якою ми плануємо зустрітися до кінця червня й обговорити можливість передачі засуджених громадян України з Севастополя до Києва або Харкова", - сказала Т.Москалькова журналістам.

За її словами, сторони планують обговорити питання звіряння списку ув'язнених у Севастополі, а також можливість визнання актів цивільного стану, які нині не визнаються Україною, та інші гуманітарні питання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА