12:45 03.02.2016

Кононенко відкидає звинувачення Абромавічуса у лобіюванні своїх людей у МЕРТ

2 хв читати
Кононенко відкидає звинувачення Абромавічуса у лобіюванні своїх людей у МЕРТ

Перший заступник керівника парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко відкидає звинувачення міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавічуса в тому, що він лобіював призначення своїх людей заступником глави МЕРТ, що відповідає за НАК "Нафтогаз" та інші держпідприємства.

"Відповідально заявляю, що я на цю тему з Абромавічусем не спілкувався ні словесно, ні письмово. І жодної людини до нього не надсилав", - сказав І. Кононенко журналістам у кулуарах парламенту в середу.

Крім того, політик назвав "злочином" те, що Віктор Бондик очолює підприємство "Укртрансамміак", оскільки він співпрацював "з сім'єю" колишнього президента України Віктора Януковича.

"Щодо Бондика відкрито кілька кримінальних справ Міністерством внутрішніх справ, триває провадження. І чому за півтора року Міністерство економічного розвитку не провело конкурс та не замінило там людини, незрозуміло", - сказав І. Кононенко.

Політик також назвав абсурдом заяву про те, що саме він сприяв тому, щоб В. Бондик залишився на своїй посаді. За словами І. Кононенка, він особисто звертав увагу А. Абромавічуса на претензії до В. Бондика.

І. Кононенко пов'язує звинувачення на свою адресу з майбутнім переформатуванням уряду.

Як повідомлялося, 3 лютого 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі А. Абромавічус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію проведенням його командою реформ. Міністр звинуватив народного депутата Ігоря Кононенка (БПП) у блокуванні роботи міністерства.

У свою чергу, перший заступник голови парламентської фракції БПП І. Кононенко назвав емоційною заяву А. Абромавічуса і вважає його спробою перекласти відповідальність за невдачі у роботі МЕРТ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА