18:32 14.08.2015

Слідству щодо Іловайська треба ще кілька місяців, щоб оцінити тодішню ситуацію на фронті та дії керівництва АТО, заявляє Матіос

2 хв читати
Слідству щодо Іловайська треба ще кілька місяців, щоб оцінити тодішню ситуацію на фронті та дії керівництва АТО, заявляє Матіос

Слідству в кримінальному провадженні щодо подій поблизу Іловайська в серпні 2014 року знадобиться ще кілька місяців для того, щоб дати остаточну оцінку діям керівництва АТО в цій операції.

"Оцінку процесуальну про відповідність або наявність злочину, який передбачений Кримінальним кодексом, буде дано пізніше, оскільки треба опрацювати висновки експертизи, які мають неробочий характер. (Треба - ІФ) зіставити й фактично відобразити причинно-наслідковий зв'язок межу діями чи бездіяльністю, порушенням застарілих або інших доктрин, статутів", - сказав заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос під час презентації висновків комплексної експертизи подій поблизу Іловайська.

Він зазначив, що слідству в кримінальному провадженні щодо Іловайська потрібен додатковий час, щоб прийняти остаточне процесуальне рішення "для зіставлення, чи є кримінально караними... порушення основ установок із статутом, які зафіксували експерти з боку керівництва АТО, начальників секторів".

А.Матіос наголосив, що пізніше буде дано оцінки діям "начальника Генштабу Муженка, генерала Назаренка, начальника штабу сектора "Б" генерал-лейтенанта Хомчака, а також буде дано оцінку діям начальника сектора "Д" Литвина".

"У нас є ще щонайменше кілька місяців", - додав головний військовий прокурор.

Він також запевнив, що слідча група та експерти не хочуть щось утаїти, проте наразі не можуть розкрити всіх даних, частина яких є секретною. "Без оцінки загального театру військових дій із квітня і до сьогоднішнього дня на території Луганської та Донецької областей законне обґрунтоване рішення навіть на підставі даних експертизи робити не можна. Для цього потрібен додатковий час, кілька місяців", - заявив А.Матіос

У свою чергу головред видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов зазначив, що дані експертизи, які він підписав як експерт, є базовим матеріалом для висновків про відповідальність тих чи тих осіб під час судового процесу.

"Якщо ця справа потрапить до суду, експертиза може стати двигуном, який допоможе суду у досить короткі терміни прийняти аргументоване рішення щодо військової складової питання: оцінити дії та мотиви посадових осіб, які призвели до трагедії поблизу Іловайська", - сказав він журналістам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА