09:52 16.10.2014

Порошенко вирушить до Мілана, де на полях саміту ASEM проведе низку зустрічей

2 хв читати
Порошенко вирушить до Мілана, де на полях саміту ASEM проведе низку зустрічей

Президент України Петро Порошенко в четвер планує вирушити до Мілана, де відбуватиметься дводенний саміт ASEM (Asia - Europe Meeting - Форум Азія-Європа).

Як повідомили раніше в Адміністрації президента, Україну вперше запрошено на саміт ASEM.

"Очевидно, питання припинення агресії проти України буде одним з основних на цьому заході", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар президента Святослав Цеголко.

Заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий припустив, що в рамках саміту може відбутися зустріч глав держав "нормандського формату" - Україна, РФ, Франція, Німеччина. При цьому він уточнив, що формат може бути розширено.

Напередодні візиту П.Порошенко провів низку телефонних розмов з іноземними лідерами в контексті підготовки до саміту. Зокрема, тема майбутнього саміту в Мілані обговорювалася під час телефонних розмов 14 жовтня із канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом РФ Володимиром Путіним. За інформацією прес-служби українського президента, П.Порошенко і В.Путин телефоном обговорили й погодили порядок денний, а також формат зустрічі в Мілані.

Крім того, напередодні саміту стало відомо, що Україна подала заявку на членство в ASEM. "Ми нещодавно подали офіційну заявку щодо отримання членства в цій організації. Це неформальна організація, це формат діалогу, який дає змогу вирішувати і принаймні обговорювати питання глобального масштабу. Саміт, який відбудеться наступного тижня, має посприяти формальному обговоренню питання членства України", - повідомив журналістам глава МЗС України Павло Клімкін на прес-конференції у Берліні.

10-й саміт ASEM на рівні глав держав і урядів відбудеться в Мілані 16-17 жовтня, на ньому головуватиме президент Європейської Ради Герман ван Ромпей.

Упродовж двох днів учасники зустрічі розглянуть питання фінансово-економічної співпраці, безпеки, а також відносин між ЄС і Азією.

ASEM (Asia - Europe Meeting) - міжнародна організація, що об'єднує 51 країну Східної Азії і Європи. Кожні два роки глави держав і урядів зустрічаються на саміті для встановлення пріоритетів співпраці. Ці саміти проводять по черзі в Азії та Європі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА