14:55 09.04.2014

НТКУ покаже дебати кандидатів у президенти України

2 хв читати

Національна телекомпанія України планує показати в ефірі дебати всіх кандидатів у президенти України, заявляє генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

"На президентських перегонах ми зробимо дебати", - сказав генеральний директор НТКУ в середу на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Він пояснив, що перший етап дебатів відбуватиметься в форматі традиційних дебатів, а з залученням експертів, аудиторії та, власне, всіх кандидатів у президенти. Стартують дебати після 22 квітня.

"Я хочу затягнути на ефір усіх до єдиного, і хотів би всім дати слово", - зазначив З.Аласанія, додавши, що сам буде модерувати ці ефіри.

Генеральний директор телеканалу розповів, що попросить Центральну виборчу комісію дозволити проводити жеребкування в ефірі телеканалу. "Сподіваюся умовити ЦВК проводити жеребкування у нас", - поділився керівник НТКУ.

Другий етап дебатів, за словами З.Аласанії, відбуватиметься в стандартному форматі. Кандидати на посаду глави держави звертатимуться до аудиторії, безпосередньо до самих виборців, а не сваритимуться в ефірі між собою. "Я не допущу собачих боїв", - запевнив генеральний директор телеканалу.

Він визнав, що поки що з проведенням дебатів "є купа проблем". "Але ми працюємо над цим", - додав З.Аласанія.

Також генеральний директор НТКУ розповів, що за два тижні на новій посаді скоротив кількість своїх заступників і видозмінив структуру телекомпанії.

З.Аласанія розповів, що плануються скорочення, але масового звільнення працівників, які професійно виконують свою роботу, не буде.

"Не йдеться про те, що я наведу свою команду, такого не буде. Все залежить від того, чи вміє людина працювати, чи ні... Я не поспішаю прибирати людей", - запевнив він.

"Головна мета, куди ми йдемо - це громадське телебачення", - підсумував керівник НТКУ.

Водночас, він зазначив, що ухвалення закону про громадське телебачення не є панацеєю, але "дозволить рухатися в цьому напрямі".

З.Аласанія пояснив, що НТКУ не акцентуватиме увагу на рейтингу. "Рейтинг не буде головною метою. Громадське телебачення має потрапити в п'ятірку, а ганятися за першим місцем - це комерція", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА