17:36 14.03.2014

Тягнибок: Порушена проти мене у РФ справа не варта навіть паперу, на якому вона написана

2 хв читати

Лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок вважає, що інформацію, яка з'явилася в низці ЗМІ про порушення відносно нього кримінальної справи в Російській Федерації є спробою політичного залякування.

"Враховуючи те, яку інформаційну війну, провокацію і хвору фантазію поширює російська пропаганда проти ВО "Свобода", мене вже нічого не дивує. Зокрема, і те, що стосується появи інформації про порушену проти мене кримінальну справу. Це абсолютна маячня і політичне залякування", - повідомив Тягнибок у коментарі, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

"На якій підставі Росія може порушувати кримінальні справи проти громадян України? Порушення цієї кримінальної справи не коштує навіть паперу, на якому її написано", - заявив політик.

Тягнибок зазначив: "Однак це свідчить про страх Кремля і конвульсії його керівників, які бояться, що російський народ скине диктатуру в державі так, як українці, які боролися і перемогли під час "Революції гідності".

Як повідомлялося, в п'ятницю офіційний представник СКР Володимир Маркін повідомив, що щодо лідера української партії "Свобода" Олега Тягнибока, а також кількох членів УНА-УНСО порушено кримінальну справу за фактом створення збройної банди.

Зокрема, за словами В.Маркіна, О.Тягнибок виступав проти федеральних сил на боці чеченських сепаратистів у 90-ті роки.

В.Маркін зазначив, що Головним слідчим управлінням СКР із Північно-Кавказького федерального округу порушено кримінальну справу стосовно Олега Тягнибока, а також членів УНА-УНСО Ігоря Мазура, Валерія Бобровича, Дмитра Корчинського, брата Тягнибока Андрія, Дмитра Яроша, Володимира Мамалиги та інших поки що не встановлених слідством осіб

"Залежно від ролі кожного вони підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ст. 209 КК РФ (створення стійкої озброєної групи (банди) в цілях нападу на громадян, керівництво такою групою (бандою) і участь у здійснюваних нею нападах)", - зазначив В.Маркін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА