17:14 31.10.2013

Призначення Сала головою ОДА свідчить про бажання влади поставити Львівську область на місце - лідер фракції НРУ в облраді

2 хв читати

Призначення головою Львівської обласної держадміністрації Олега Сала свідчить про те, що центральна влада хоче поставити Львівську область на місце, заявив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" лідер фракції Народного руху України (НРУ) у Львівській облраді Андрій Корнат.

"Ось ця лінія - поставити Львівщину на місце - має під собою певну логіку, оскільки події, що відбувалися в області в 2004 році, свідчать про те, що ця людина (О.Сало - ІФ) готова піти на будь-які дії, зокрема й радикальні. Ми пам'ятаємо, як ця людина використовувала свій ресурс начальника управління міліції, пам'ятаємо як УБОЗ і "Беркут" затримував безвинних людей, що їхали до Києва... Це був інструмент у руках режиму Кучми, який виконував будь-які завдання. Потім ми пам'ятаємо історію людини, яка втекла, яку розшукував Інтерпол і, врешті-решт, по якій плаче кримінал", - заявив А.Корнат.

За його словами, таке призначення вписується в логіку нинішньої влади, яка "виставляє таких людей, які були б хорошим інструментом в її руках".

Лідер фракції НРУ в облраді вважає, що після низки рішень обласної ради, ухвалених під тиском обласної адміністрації, центральній владі треба було "змінити фігуранта, щоб забезпечити режим жорсткішого управління територією".

"У призначеннях, які відбувалися раніше, ми бачили людей, які певним чином були нам своїми, - свого часу були серед помаранчевих сил або працювали з президентом Ющенком і прем'єром Тимошенко. А сьогодні призначають людину, яка нам абсолютно ворожа. Тобто, це дуже серйозний месидж для всієї регіональної еліти, і не лише Львівщини", - сказав А.Корнат.

Як повідомлялося, 31 жовтня президент України Віктор Янукович звільнив з посади голови Львівської обласної державної адміністрації Віктора Шемчука та призначив на цю посаду О.Сала.

О.Сало очолював обласне управління МВС у Львівській області в 2004 році, і під час "помаранчевої" революції був обвинувачений у численних зловживаннях владою. Генпрокуратура порушила проти нього кримінальні справи за порушення виборчого законодавства та зловживання службовим становищем, і його було оголошено в міжнародний розшук.

Пізніше кримінальні справи стосовно О.Сала було закрито "у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину".

У 2010 році він очолював управління МВС у Рівненській області, потім обіймав посаду першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС. У 2012 році О.Сала призначили начальником управління МВС України в Івано-Франківській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА