16:28 31.10.2013

Влада проводить експерименти над Львівською областю, щороку змінюючи керівництво - депутат Кубів

2 хв читати

Центральна влада проводить експерименти над Львівською областю, щорічно змінюючи керівників облдержадміністрації, вважає народний депутат України (фракція "Батьківщина") Степан Кубів.

"Такі експерименти здійснюються над Львівською областю, коли щороку змінюють голову обласної держадміністрації. Я б сказав , що це якась напасть експериментального характеру над Львівщиною або це роблять для того, щоб розпочати боротьбу тих чи інших груп шляхом постійних змін та ротацій", - сказав депутат у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у відповідь на прохання прокоментувати призначення головою Львівської облдержадміністрації Олега Сала замість Віктора Шемчука.

За словами С.Кубіва, колишній голова адміністрації В.Шемчук був хорошим управлінцем і шукав компроміси у роботі з обласною радою і народними депутатами від області.

"Але прийшла заміна, і це вибір президента . Добре це чи погано - покаже час. Якщо говорити про Олега Сала, то економічна ситуація в області дуже важка. Майже 600 млн грн залишаються неоплаченими через рахунки казначейства, почалися затримки в зарплаті бюджетникам, і ці дані говорять про ту проблематики, яку конкретно потрібно вирішувати. Час покаже", - сказав народний депутат.

Стосовно ж політичної складової цього призначення, то, на думку С.Кубіва, йдеться про "формування певного кадрового, технологічного потенціалу як на вибори президента, так і на місцеві вибори, що можуть відбутися і швидше від президентських".

Як повідомлялося, у четвер президент України Віктор Янукович звільнив з посади голови Львівської обласної державної адміністрації В.Шемчука і призначив на цю посаду О.Сала.

О.Сало очолював обласне управління МВС у Львівській області в 2004 році, і під час "помаранчевої" революції його було обвинувачено у численних зловживаннях владою. Генпрокуратура порушила проти нього кримінальні справи за порушення виборчого законодавства і зловживання службовим становищем, його було оголошено в міжнародний розшук.

Пізніше кримінальні справи стосовно О.Сала були закриті "у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину".

У 2010 році він очолював управління МВС у Рівненській області, потім обіймав посаду першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС. У 2012 році О.Сало був призначений начальником управління МВС України в Івано-Франківській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА