16:27 16.08.2013

Обмеження українського імпорту до Росії - захід тимчасовий, окремі вантажі підуть через кордон вже сьогодні - регіонал Царьов

2 хв читати

Народний депутат Партії регіонів Олег Царьов заявляє, що обмеження українського імпорту до Російської Федерації - це тимчасовий захід, постачання можуть відновити вже сьогодні.

"Регулярно, по кілька разів щодня, телефоную до структур російської митниці та Россільгоспнагляду. Виходячи з тієї інформації, яку я отримав, Росія проводить перевірки на митниці. Їхня мета - встановити, яка частина вантажів і товару, декларованих як українські, насправді українські", - написав О.Царьов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у п'ятницю.

"Мета - переконатися, що це не китайський і турецький ширвжиток, польське м'ясо тощо, які ввозяться на територію Митного союзу без держмита - під виглядом товару, виробленого в Україні", - зазначив депутат.

За його словами, ця інформація потрібна для того, щоб оцінити втрати бюджетів країн МС від цього явища. "Я з'ясував, що цей захід тимчасовий і скоро вантажі підуть. Росіяни запевнили, що для компаній, в яких не виявлено порушень, проблем не буде", - повідомив О.Царьов.

Водночас "виявлено та виявляється надалі, зі слів росіян, досить велика кількість порушень". "Приміром, виявлено постачання бразильського м'яса під виглядом українського. Росіяни вважають, що у разі підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом, кількість вантажів, що надходять на Україну без мит, збільшиться", - зазначив він.

Депутат не виключив, що країни МС можуть запровадити такий режим перевірки вантажів як постійний.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" О.Царьов зазначив, що "окремі вантажі окремих компаній, які вже пройшли перевірку, почнуть рух (через кордон - ІФ) вже сьогодні ввечері". "Я сподіваюся, що частина компаній почнуть пропускати вже сьогодні ввечері", - сказав депутат, додавши, що ускладнює якнайшвидше вирішення цього питання також і велика кількість бюрократичних процедур як з російського, так і з українського боку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА