10:42 09.01.2013

Кабмін не розглядатиме в середу ситуації навколо угоди з будівництва LNG-термінала - Ставицький

2 хв читати
Кабмін не розглядатиме в середу ситуації навколо угоди з будівництва LNG-термінала - Ставицький

Кабінет Міністрів України відклав розгляд результатів роботи комісії з перевірки обставин підписання угоди про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa у рамках будівництва LNG-термінала.

"На сьогоднішньому засіданні уряду це питання не розглядатимуть. Його буде розглянуто наступного тижня", - повідомив журналістам у середу міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

За його словами, комісія вже ухвалила рішення з цього питання, а відстрочення розгляду цієї теми на засіданні уряду пов'язано з тим, що спочатку треба особисто доповісти про результати проведеної роботи прем'єр-міністру Миколі Азарову.

"Треба особисто доповісти прем'єр-міністру для того, щоб визначити всі моменти, які були під час підписання угоди", - додав він.

Як повідомлялося, Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України 26 листопада 2012 року підписало угоду про про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa у рамках будівництва LNG-термінала в Одеській області.

З іспанського боку документ підписав Джорді Сарда Бонвехі, який раніше також фігурував як представник компанії Enegas (Іспанія), нібито зацікавленої в інвестуванні в український LNG-термінал.

Проте компанії Gas Natural Fenosa та Enegas заявили, що жодних документів не підписували, а Джорді Сарда Бонвехі не є їхнім представником. Іспанські компанії також додали, що не розглядають питання участі в консорціумі з будівництва LNG-термінала в Україні.

Як пояснив куратор Національного проекту "LNG-термінал" Віталій Дем’янюк, Джорді Сарда Бонвехі є професійним комерційним представником, працює в інтересах багатьох іспанських компаній.

За даними західних ЗМІ, 43-річний бізнесмен із Барселони Дж.Сарда Бонвехі був раніше інструктором з лижного спорту

Об'єднана опозиція "Батьківщина" вимагає притягнути до відповідальності президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколу Азарова та голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва за угоду щодо співпраці у рамках будівництва LNG-термінала з "невідомим іспанським інвестором".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК припиняє фінансування партії "Голос" через недостовірні дані у звітах на майже 5 млн грн

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Країни Люблінського трикутника покладають на РФ відповідальність за економічну кризу на аграрних ринках

Президентка Єврокомісії: Бажаю Україні та Молдові успішного початку переговорів про вступ

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

Трамп у разі перемоги на виборах може припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на мирні переговори з РФ - ЗМІ

Кулеба назвав три кроки до повноправного членства України у ЄС

РФ намагається переформатувати свідомість молодого покоління в Криму - Чубаров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА