20:14 09.06.2021

У найближчі вихідні центри вакцинації населення проти коронавірусу відкриються в 14 регіонах України

2 хв читати
У найближчі вихідні центри вакцинації населення проти коронавірусу відкриються в 14 регіонах України

У найближчі вихідні, 12-13 червня, в 14 регіонах України працюватимуть понад 30 центрів масової вакцинації, повідомляє Центр громадського здоров'я при Міністерстві охорони здоров'я в середу.

Уточнюється, що центри функціонуватимуть на території 13 областей, а також у місті Києві.

"У наступні вихідні планується робота: у Львівській області - 8 центрів. З них 3 - у Львові, по одному в Трускавці, Дрогобичі, Стрию та Червонограді; в Одеській області - 7 центрів. З них 4 - в Одесі, по одному в Балті, Чорноморську та Ізмаїлі; в Полтавській області - 5 центрів. По одному в Полтаві, Кременчуці, Лубнах, Миргороді та Горішні Плавнях; у Херсонській області - 3 центри в Херсоні; в Чернівецькій області - 2 центри в Чернівцях, у Київській області - 2 центри в Броварах і Білій Церкві; в Києві - 1 центр; в Тернопільській області - 1 центр у Тернополі; в Рівненській області - 1 центр у Рівному; в Дніпропетровській області - 1 центр у Дніпрі; в Хмельницькій області - 1 центр у Хмельницькому, у Житомирській області - 1 центр у Житомирі; в Черкаській області - 1 центр у Черкасах; у Донецькій області - 1 центр у Маріуполі", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що здійснюватимуть вакцинацію мобільні медичні бригади, прищеплювати населення будуть китайською вакциною CoronaVac/Sinovac Biotech.

"Ми закликаємо місцеву владу в інших регіонах відкривати нові центри, щоб охопити ще більше людей. Міністерство охорони здоров’я допомагатиме створювати такі центри, забезпечуватиме їх вакцинами та навчатиме персонал", - заявив головний державний санітарний лікар України - заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін.

У ЦГЗ нагадують, що ці центри поки що працюють тільки у вихідні дні. У них прищеплюють громадян, які записалися в лист очікування вакцинації проти COVID-19 у застосунку або через сайт "Дія" або через контакт-центр МОЗ.

"Вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком чи повідомленням, так і за іншою чергою всіх охочих, яким ще не надійшло запрошення, але які є в листі очікування. Пріоритет надається літнім людям", - наголошують у Центрі.

Там додають, що обирати вакцину в масових центрах вакцинації не можна. Буде доступна та вакцина, яка є в наявності в Україні. Наразі використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА