10:05 22.11.2023

Concorde Capital інвестувала близько 200 млн грн у проєкт котеджного містечка в Ірпені

2 хв читати
Concorde Capital інвестувала близько 200 млн грн у проєкт котеджного містечка в Ірпені

Інвестиційна компанія Concorde Capital вклала в проєкт котеджного містечка "О.Краса" в Ірпені близько 200 млн грн і допускає подальше інвестування, розповів голова Concorde Capital Ігор Мазепа в інтерв'ю виданню "Forbes Україна".

"Під 200 млн грн (уже інвестували - ІФ-У). Сподіваюся, що це все. Але насправді я б виходив з того, що потенційно доведеться вкласти ще стільки ж. Це наша перша інвестиція в проєкт з нуля з початку війни", - сказав Мазепа.

За його словами, інвесткомпанія реалізує проєкт спільно з девелопером Svitlo Development бізнесмена Сергія Крикуна і будівельною групою "Відважних" ексмера Ірпеня Володимира Карплюка та його бізнес-партнера Володимира Співака.

"Ми зійшлися на чистому бізнес-інтересі. Карплюк - комфортний та зрозумілий партнер. Ділянка та ідея його, з мене - гроші та формування робочого капіталу", - пояснив він.

Мазепа зазначив, що наразі в процесі будівництва перебувають 50 об'єктів, із них 32 уже продано. Загалом до першої черги входить 200 об'єктів різного формату: сітіхауси, таунхауси, дуплекси, котеджі.

"Після початку війни в Ірпені зареєструвалося 15 тис. переселенців зі сходу України. Зараз може бути й більше. Дві тисячі будинків або квартир було зруйновано або пошкоджено через військові дії. Ми виходили з припущення, що своєю пропозицією зможемо задовольнити попит як корінних, так і нових жителів Ірпеня. Це припущення поки що здійснюється", - сказав бізнесмен, зазначивши, що приблизно третину об'єктів у проєкті адаптовано для участі в програмі "єОселя".

Відповідаючи на запитання про цементний бізнес, Мазепа зазначив, що обсяг виробництва двох заводів компанії "Кривий Ріг Цемент" за підсумками року становитиме близько 780 тис. тонн за потужності в 1,6 млн тонн. Він повідомив, що в планах Concorde Capital капітальні інвестиції в цей напрям у "десятки мільйонів доларів", зокрема на зменшення частки вугілля в енергоспоживанні завдяки переробці, а також розширення потужностей до 2 млн тонн цементу на рік.

За даними ЛУН, площа території котеджного містечка "О.Краса" становить 60 га. Крім житла, на території розмістять кафе, магазини, громадські та рекреаційні місця, дитячий центр і школу, SPA-центр і спортивні майданчики, бізнес-центр і коворкінг, медичний центр "Добробут".

Проєкт розробило архітектурне бюро "Модус". Завершення будівництва першого району містечка заплановано на літо 2025 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА