19:37 17.09.2020

Гендиректор "Укрпошти" в жовтні планує залучити EUR100 млн кредиту на будівництво нових сортувальних центрів

2 хв читати
Гендиректор "Укрпошти" в жовтні планує залучити EUR100 млн кредиту на будівництво нових сортувальних центрів

АТ "Укрпошта" розраховує в жовтні підписати угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про залучення кредиту в розмірі EUR100 млн на будівництво нових сортувальних центрів.

"Я дуже сподіваюся, що 1 жовтня ми підпишемо перше в історії "Укрпошти" угоду в EUR100 млн на побудову нової логістичної мережі з ЄБРР і ЄІБ і по суті почнемо будувати нову "Укрпошту", - заявив її генеральний директор Ігор Смілянський в ефірі KSE Business Transformation Week "Трансформаційні лідери. Публічний сектор" ввечері в четвер.

Він також нагадав, що останній сортувальний центр "Укрпошта" побудувала в 1980 році і зазначив, що на такому застарілому обладнанні дуже складно конкурувати з ринковими гравцями, такими, як "Нова Пошта".

Водночас, за словами Смілянського, незважаючи на карантин, компанія продовжує зростати в обсягах послуг, що надаються.

Як повідомлялося, навесні "Укрпошта" розраховувала залучити EUR100 млн на будівництво нових сортувальних центрів до літа. Як пізніше уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії, залучені кошти планується направити на проектування і будівництво трьох-чотирьох терміналів, а також на автоматизацію близько 30 депо.

"Укрпошта" в 2020 році планує запустити пересувні відділення в п'яти областях, до 2024 року планує вийти на прибуток понад 1 млрд грн.

"Укрпошта" належить до сфери управління Міністерства інфраструктури. Надає близько 50 видів послуг у 10,6 тис. відділеннях у всій Україні, ще близько 1,2 тис. розташовані на неконтрольованій Україною території. Штат підприємства налічує 76 тис. працівників, з яких 33 тис. - листоноші, 13 тис. - оператори поштового зв'язку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА