14:12 02.03.2012

"Батьківщина" і Народний Рух підуть на вибори єдиним списком

2 хв читати

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" та Народний Рух України (НРУ) підписали угоду про висунення єдиних кандидатів на мажоритарних округах і формування єдиного партійного списку для участі в парламентських виборах 2012 року.

"Ми підписуємо угоду, відповідно до якої ми не лише об'єднуємо і координуємо наші зусилля під час парламентських виборів, а й висуваємо єдиних кандидатів від наших політичних сил у мажоритарних округах, і - головне - ми прийдемо на вибори за одним партійним списком. Ми визначилися , що це буде список "Батьківщини", - сказав на прес-конференції в п'ятницю в Києві перший заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов.

О.Турчинов зазначив, що питання формування списку, зокрема його першої п'ятірки, вирішуватиметься під час проведення відповідного з'їзду, на якому будуть присутні члени партії "Батьківщина", представники Народного Руху України, "Народної самооборони", партії "Реформи і порядок". "Я впевнений, що нинішня конфігурація розширюватиметься, і, врешті-решт, всі опозиційні сили об'єднаються в один потужний кулак", - сказав він.

У свою чергу, лідер НРУ Україні Борис Тарасюк зазначив, що підписаний документ є історичним і символізує єднання демократичних сил на майбутніх парламентських виборах. "Я реалізую ті політичні рішення, які Народний Рух брав вже багато років. Політрада Народного Руху ухвалила рішення: підписати цей документ з метою об'єднання наших зусиль на парламентських виборах. І ми висунули ідею, що це має відбуватися шляхом складання загального списку на базі "Батьківщини", - зазначив він.

Б.Тарасюк сподівається, що приклад НРУ наслідуватимуть й інші партії, що входять до Комітету опору диктатурі.

Лідер НРУ також наголосив, що його партія не має наміру вливатися в "Батьківщину". "Ми залишаємо правосуб'єктність кожної з партій, які підписали угоду. Ми об'єднуємо наші зусилля на основі єдиного списку і беремо за основу список найавторитетнішої партії, лідером якої є Юлія Тимошенко (лідер Батьківщини, екс-прем'єр - ІФ)", - сказав він.

Віце-спікер Верховної Ради України Микола Томенко зазначив, що "Батьківщина" і Народний Рух ніколи не були опонентами і конкурентами. "Ідеологічно ми не просто близькі, а схожі в наших підходам до українських та європейських цінностей", - сказав він.

У свою чергу, голова парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін зазначив, що депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" і представники НРУ (обрані до парламенту за списками фракції "Наша України - Народна Самооборона" - ІФ) протягом останніх чотирьох років дуже плідно співпрацювали в українському парламенті.

Раніше спільну заяву про намір йти на вибори 2012 року єдиним списком підписали "Батьківщина" і партія "Реформи і порядок" (ПРП).

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА