17:07 29.04.2022

"Укравтодор" запустив рух на переправах на дорогах М-21 на Житомирщині та М-07 через річку Ірпінь поблизу Києва

2 хв читати

Дорожній рух через річку Ірпінь на трасі М-07 у Київській області, а також на дорозі М-21 на Житомирщині відновлено шляхом наведення тимчасових переправ, повідомило Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") в п'ятницю.

Згідно з повідомленням на сайті Держагентства, дорожники запустили рух переправою на трасі М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський, яку звели поруч зі зруйнованим мостом.

"Дорога М-21 – одна з ключових міжнародних транспортних артерій Житомирщини з великим навантаженням. Під час активних бойових дій в області підрив мосту зупинив техніку російських загарбників. Коли Житомирщину звільнили від росіян, дорожники почали будувати тимчасовий об'їзд", - зазначено в повідомленні "Укравтодору".

Водночас уточнюється, що тимчасовий об'їзд фактично є повноцінною ділянкою дороги - він здатний пропускати транспорт одночасно в обидві сторони. Ним можуть проїхати вантажівки, що важливо для забезпечення гуманітарних потреб населення.

Об'їзд функціонуватиме, доки не буде збудовано новий міст, підтверджує Держагентство.

"Укравтодор" поінформував також, що на Житомирщині будують ще один тимчасовий об'їзд: на трасі Р-02 Київ – Іванків – Овруч, про його відкриття він пообіцяв повідомити згодом.

Крім цього, народний депутат України Олександр Федієнко (фракція "Слуга народу") та голова гуманітарного штабу Київської області Олексій Кулеба у своїх телеграм-каналах повідомили про відкриття руху через річку Ірпінь на дорозі М-07 Київ – Ковель – Ягодин.

Зазначено, що всі роботи з будівництва тимчасової переправи через Ірпінь, яка відновлює сполучення Гостомеля, Бучі та Бородянки зі столицею, зайняли два тижні. Були збудовані під'їзні шляхи завдовжки 150 м та 125 м, ширина проїзної частини та мосту – 8 м. Тимчасовою переправою зможуть пересуватися і легкові автомобілі, і вантажівки та автобуси, що дасть змогу пожвавити економічне життя регіону.

Як повідомлялося, міст на трасі М-07, як і більшість на Київщині, було підірвано на початку війни.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА