14:06 16.11.2021

Отримати обіцяну 1 тис. грн зможуть вакциновані з грудня українці – радник президента

2 хв читати
Отримати обіцяну 1 тис. грн зможуть вакциновані з грудня українці – радник президента

Українці, які з грудня отримали дві дози вакцини від COVID-19, зможуть отримати 1 тис. грн на спорт, подорожі та відвідування культурних закладів, повідомив Олег Устенко - радник президента Володимира Зеленського.

"Наразі обговорюється механізм, яким чином це буде реалізовано. Це дасть змогу стимулювати вакцинацію. Стратегічне завдання – вийти на 17 млн вакцинованих до кінця року, що (відповідатиме – ІФ) середньому світовому показнику (близько 40% вакцинованого населення – ІФ)", – сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Як уточнив радник глави держави, йдеться про вакцинованих у грудні.

За словами Устенка, українці отримають зазначені виплати у вигляді сертифікатів, які можна буде використати для сектору послуг. На його думку, це дасть змогу підтримати сектор послуг країни, який під час пандемії коронавірусу зазнає основного удару.

"Широту використання сертифікатів також обговорюють", – додав він.

"Найближчим часом Міністерство економіки представить відповідні напрацювання у Верховній Раді, оскільки ініціатива потребуватиме змін до держбюджету", - пояснив Устенко.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський анонсував, що кожен українець, який отримав дві дози вакцини від COVID-19, зможе отримати 1 тис. грн на спорт, подорожі та відвідування культурних закладів. "Кожен, хто отримав два щеплення, зможе отримати 1 тис. грн. Швидко і зручно – тобто через додаток "Дія". За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок усередині країни", - сказав Зеленський у відеозверненні 15 листопада.

За словами президента, програма стартує 19 грудня. До кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд грн, стільки ж – на початку 2022 року.

За даними МОЗ, станом на 15 листопада дві дози від COVID-19 отримали 8,722 млн українців, одну дозу – 12,229 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА