18:10 20.09.2021

Україна та Нідерланди уклали угоду про імунітети поліцейських офіцерів зв'язку, відряджених до Європолу

1 хв читати
Україна та Нідерланди уклали угоду про імунітети поліцейських офіцерів зв'язку, відряджених до Європолу

Україна та Нідерланди уклали угоду між Україною та Королівством Нідерланди про привілеї та імунітети офіцерів зв'язку, відряджених Україною до Європолу, повідомляє управління комунікації Національної поліції України.

Відповідний документ у понеділок під час офіційної зустрічі підписали голова Національної поліції України Ігор Клименко та посол Королівства Нідерланди в Україні Йоганнес де Мол.

Угода спрямована на унормування питання гарантій безпеки та захисту українських офіцерів зв'язку під час виконання ними завдань у Європолі.

"Ця угода є дуже важливим кроком у нашій подальшій співпраці, а отже - і в спільній протидії транснаціональній злочинності", - зазначив голова Нацполіції.

Реалізація цієї угоди дасть змогу направити поліцейських до Європолу відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року №494 "Про направлення офіцерів зв'язку до Європейського поліцейського офісу".

"Це посилення співпраці між Україною, Європолом та державами-членами Європейського Союзу в запобіганні та боротьбі з міжнародною злочинністю в рамках взятих Україною зобов'язань у сфері європейської інтеграції", - наголошується у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА