19:59 18.06.2021

Вихід "Укравтодору" на ринок єврооблігацій демонструє зміцнення позицій України на міжнародній арені

2 хв читати
Вихід "Укравтодору" на ринок єврооблігацій демонструє зміцнення позицій України на міжнародній арені

Успішний вихід Держагентства автомобільних доріг ("Укравтодор") на ринок єврооблігацій зазначає що Україна стає для міжнародних інвесторів цивілізованою країною, заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Дебютний успішний вихід Укравтодору на ринок єврооблігацій - це приклад того, як лише за два роки конкретна галузь може вирости до рівня міжнародної конкуренції. Я задоволений, що зараз дорожнє агентство нарешті асоціюється з умінням працювати з інвестиціями і задавати тренди в державній сфері", - наголосив глава Мінінфраструктури.

За його словами, у цій сфері команда "Укравтодору" багато в чому є першопрохідцем: вона першою скористалася можливістю формування єдиних правил гри на ринку шляхом розробки методології закупівель.

"Зараз ми запускаємо перший в Україні антикорупційний пілот з Європейським банком реконструкції і розвитку. Випуск єврооблігацій президентської програми "Велике будівництво" - це теж новий для країни досвід", - зазначив він.

Кубраков також подякував команді Мінфіну, зокрема директору департаменту боргової політики Поліні Яровій і урядовому уповноваженому з питань управління держборгом Юрію Буці, за допомогою яких "Укравтодору" вдалося пройти весь шлях без помилок і з урахуванням усіх міжнародних вимог.

"Запевняю, що "Укравтодор" - це перша ластівка "Великого будівництва" на зовнішніх ринках. Ми плануємо залучати до цього процесу і інші інфраструктурні галузі. Адже в результаті саме інвестиції в інфраструктуру створюють ефективні точки зростання для української економіки", - наголосив міністр.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стан прем'єра Словаччини після замаху залишається серйозним, але прогнози вселяють оптимізм - глава МОЗ

Окупанти вдарили по Харкову, інформація про постраждалих перевіряється - Синєгубов

У Києві відновили рух біля ТРЦ "Ocean Plaza" після пошкодження тепломережі - КМДА

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА