21:36 16.04.2021

Рауль Кастро в п'ятницю покине пост керівника Компартії Куби

1 хв читати
Рауль Кастро в п'ятницю покине пост керівника Компартії Куби

Рауль Кастро, як очікується, в п'ятницю оголосить про рішення піти з поста Першого секретаря ЦК Комуністичної партії Куби, повідомляють західні ЗМІ.

89-річний Кастро в п'ятницю бере участь у Восьмому з'їзді партії, який, як передбачається, стане для нього останнім в якості керівника. З'їзд триватиме чотири дні, до 19 квітня. У понеділок пост, займаний Кастро, перейде його наступнику. Очікується, що ним стане чинний президент країни Мігель Діас-Канель.

На думку спостерігачів, Кастро, проте, навіть після відходу зі своєї посади, збереже неабиякий вплив на кубинську політичну еліту.

Західні ЗМІ зазначають, що це важлива історична подія, оскільки завершиться епоха правління революціонерів, братів Кастро.

Кастро в 2018 році пішов з постів голови Держради і ради міністрів Куби, залишившись при цьому лідером компартії країни. Раніше він заявляв про намір піти і з цього поста в 2021 році.

"Більшість аналітиків вважають, що результати цього з'їзду будуть ключовими для майбутнього країни, перед якою постала велика кількість політичних і економічних викликів. У економіці країни через структурні недоліки і відсутність ефективності складається критична ситуація, яка ускладнюється пандемією коронавірусу і посиленням ембарго, вжитим колишньою американською адміністрацією", - пише іспанська газета "Паїс".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА