07:39 26.03.2021

У штаб-квартирі НАТО почалася вакцинація від COVID-19

2 хв читати
У штаб-квартирі НАТО почалася вакцинація від COVID-19

У штаб-квартирі НАТО в четвер стартувала кампанія з вакцинації працівників від коронавірусу COVID-19, повідомив "Інтерфаксу" дипломатичне джерело в Брюсселі.

"Вакцинація почалася", - заявив співрозмовник агентства.

Раніше цього тижня Associated Press (AP) повідомлялося, що під час вакцинації, яку проведуть близько 20 польських медпрацівників, планується використовувати близько 3,5 тис. доз препарату від COVID-19 англо-шведської компанії AstraZeneca.

Генсек ООН Єнс Столтенберг у середу подякував польським медичним працівникам за їх підтримку в вакцинації від COVID-19 військового і цивільного персоналу штаб-квартири НАТО в Брюсселі.

"Я вдячний підтримці Польщі в вакцинаційній програмі в штаб-квартирі НАТО...Ці зусилля допомагають захистити основні функції НАТО і сприяють нашій готовності і підвищеній стійкості нашого альянсу", - йдеться в заяві Столтенберга, опублікованій на сайті НАТО.

AP відзначає, що, згідно із заявою Північноатлантичного альянсу, пропозиція пройти вакцинацію діє стосовно всього персоналу штаб-квартири НАТО, зокрема для людей, які працюють у 30 національних делегаціях.

Відповідальний за національну програму вакцинації Міхал Дворчік у свою чергу заявив, що вакцинація НАТО не вплине на зусилля уряду Польщі в боротьбі з коронавірусом. За його словами, 3,5 тис. доз становлять менше 1% всіх поставок вакцини, які країна отримає цього тижня. Крім того, Дворчік зазначив, що для вакцинаційної кампанії НАТО не задіяний медперсонал, який бере участь у лікуванні пацієнтів з COVID-19 у лікарнях.

Минулого вівторка напередодні зустрічі НАТО на рівні глав МЗС, Столтенберг похвалив Польщу, назвавши країну "високо цінованим союзником", який допомагає "підтримувати НАТО, справлятися з наслідками пандемії".

"Це спільна боротьба, ми сильніші разом. І, звичайно, вакцини допоможуть і підтримають нашу роботу тут, у штаб-квартирі НАТО", - цитує AP слова Столтенберга.

У вівторок в штаб-квартирі НАТО відбулася зустріч Столтенберга і держсекретаря США Ентоні Блінкена з метою обговорити підготовку до саміту НАТО на рівні глав держав, в якому візьме участь президент США Джо Байден. AP зазначає, що до цього заходу в штаб-квартирі НАТО хотіли б імунізувати своїх співробітників.

Точних дат цього саміту Столтенберг не назвав.

Згідно з даними Європейського центру із запобігання і контролю захворювань, Польща отримала близько 1,24 млн доз вакцини AstraZeneca. На вакцинацію пішло 640 тис. доз препарату, недоторканими залишилися близько 600 тис. доз.

AP зазначає, що багато жителів Польщі не прийшли на вакцинацію препаратом AstraZeneca через стурбованість з приводу появи тромбів після вакцинації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА