19:45 10.05.2011

Особи, що напали на російських дипломатів у Львові, мають бути покарані, - МЗС РФ

2 хв читати

У Міністерстві закордонних справ Росії розраховують, що українська влада покарає винних в інциденті у Львові 9 травня, і таке у відносинах двох країн не повториться, заявив у вівторок офіційний представник російського зовнішньополітичного відомства Олександр Лукашевич.

"З обуренням змушені констатувати, що за фактичного невтручання влади у співробітників російського генконсульства у Львові свавільні молодчики відібрали і розтоптали вінок зі стрічкою в кольорах російського державного прапора, який мав бути покладений до пам'ятника радянським воїнам на Пагорбі Слави", - сказав він.

"Розраховуємо, що місцеві правоохоронні органи знайдуть винних і заслужено покарають, і в майбутньому такі ситуації буде виключено з практики двосторонніх відносин", - наголосив О.Лукашевич.

"У наявності грубе зневаження базових норм у сфері прав людини, зокрема тих, що випливають з Європейської конвенції з прав людини. Розраховуємо, що українська влада неухильно дотримуватиметься відповідних міжнародних зобов'язань України в цій сфері", - йдеться в заяві О.Лукашевича.

"Слід із жалем відзначити також, що 9 травня у Львові й у деяких інших місцях на Західній Україні мали місце витівки екстремістськи налаштованих націоналістичних сил, що переслідували та ображали ветеранів і громадян, для яких День Перемоги над фашизмом - це святий день, день віддання почестей, пошани та пам'яті тим, хто цю перемогу і приніс Європі, звільнивши її від нацизму", - зазначив російський дипломат.

Він висловив сподівання, що "мудрий український народ не дозволить екстремістам порушити творчу діяльність сучасної України, завдати шкоди поступальному розвитку плідної та взаємовигідної російсько-української співпраці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА