22:24 20.02.2020

Скалецька: Проведу наступні 14 днів в одному приміщенні з евакуйованими з Китаю

3 хв читати
Скалецька: Проведу наступні 14 днів в одному приміщенні з евакуйованими з Китаю

Глава Міністерства охорони здоров'я Зоряна Скалецька проведе два тижні в одному приміщенні з привезеними в санаторій Нацгвардії в Нових Санжарах (Полтавська обл.) евакуйованими з Уханя (Китай) українцями і іноземцями.

"Я прийняла рішення приєднатися до людей в обсервації. Разом з ними я проведу наступні 14 днів в одному приміщенні, в тих самих умовах. Сподіваюся, що моя присутність заспокоїть як тих, хто перебуває в Нових Санжарах, так і решту країни", - написала міністр на своїй сторінці в Фейсбук у четвер ввечері.

Скалецька зазначила, що підготовка до евакуації готувалася ретельно і були підготовлені безпечні умови перебування в обсервації, враховуючи всі стандарти ВООЗ і практику інших країн, які здійснили евакуацію своїх громадян з Китаю.

"Ще раз хочу наголосити: ці люди – наші співвітчизники, вони нам не чужі. Ми живемо в одній країні та мусимо дбати про їхнє здоров’я і безпеку. Те, що відбувалося сьогодні, та паніка і несприйняття, негатив та агресія дуже мене вразили. Ще більше вони вразили людей, евакуйованих з Китаю. Тому прошу вас висловити їм слова підтримки і подяки за те, що вони погодились провести в ізоляції два тижні задля безпеки нас усіх", - написала вона.

Міністр висловила надію, що її персональна поведінка сприятиме "втихомиренню ситуації і примирення". "Це необхідно нам усім. Також хочу принагідно подякувати тим, хто працював над евакуацією та особливо – екіпажу літака, нашім медикам і всій команді супроводу, які добровільно озвались здійснити евакуацію та провести наступні 14 днів разом з усіма в ізоляції.", - написала вона.

Крім того, Скалецька звернулася до своєї дочки, якій у п'ятницю, 21 лютого, виповнюється 10 років.

"Доню, я тебе дуже люблю і дуже хотіла відсвяткувати цей важливий день із тобою. Але так сталося, що мені треба бути в цей день не вдома. Коли я повернусь, ми ще раз відсвяткуємо його з тобою. Обіцяю!", - написала міністр охорони здоров'я.

Раніше повідомлялося, що в четвер увечері колона автобусів і супроводжуючі їх автотранспортні засоби екстрених служб в'їхали на територію санаторію Національної гвардії України "Нові Санжари" в однойменному населеному пункті в Полтавській області.

Проїзду автоколони передувало зіткнення правоохоронців з місцевими жителями, які перешкоджали заселенню евакуйованих в санаторій, перегороджуючи дорогу підпаленими гілками і дровами, які довелося вручну розбирати пожежним.

Всього з Уханя було евакуйовано 45 українців, серед яких сім'я з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти. Крім цього, після двотижневої обсервації в Україні додому в свої країни повернуться також 27 іноземців. Усі евакуйовані будуть розміщені в індивідуальних приміщеннях з належним рівнем комфорту для проживання,

Евакуйовані і персонал забезпечені спеціальними засобами індивідуального захисту. На місці обсервації буде посилена охорона, в режимі 24/7 евакуйованих спостерігатимуть лікарі.

В уряді України зазначають, що відходи будуть утилізовані в особливому порядку, вони не будуть потрапляти в загальну каналізацію. Самі каналізаційні стоки в обов'язковому порядку буде знешкоджено.

Крім того, Полтавська і Харківська області забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, медикаментами для можливої госпіталізації. Персонал підготовлений. У медустановах є відповідне обладнання та індивідуальні бокси.

Крім цього, поруч постійно чергуватиме машина екстреної швидкої допомоги.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА