14:05 31.08.2019

"Справа Калєтніка" закрита на законних підставах-прес-секретар Луценка

2 хв читати
"Справа Калєтніка" закрита на законних підставах-прес-секретар Луценка

"Справу колишнього першого віце-спікера Верховної Ради Ігоря Калєтніка закрито на законних підставах, заявила прес-секретар екс-генпрокурора Лариса Сарган.

"Стаття КК, яку 5,5 (!) років Горбатюк пред'являв Калєтніку, - давно декриміналізована. У справі є рішення судів, в яких чітко відзначено відсутність складу злочину, у цій справі було відмовлено в проведенні заочного розслідування через відсутність складу злочину, є рішення суду про необхідність закриття справи", - написала Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук".

Вона наголосила, що "справу закрили на законних підставах".

Щодо зміни підсудності 20 кримінальних проваджень Сарган написала, що їх передано в Держбюро розслідувань, Національну поліцію, Службу безпеки за підслідністю. "Провадження не мають причетності ні до справ Майдану, ні до колишніх високопосадовців. Це, наприклад, справи крадіжки цукру, забудов у Києві тощо", - пояснила вона.

Раніше Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури (УСР) повідомило, що заступник генпрокурора Сергій Кізь прийняв рішення про закриття провадження щодо колишнього першого заступника Верховної Ради Ігоря Калєтніка у зв'язку з відсутністю складу злочину в його діях.

В УСР наголосили, що йдеться про кримінальне провадження за підозрою деяких високопоставлених чиновників і народних депутатів в організації та голосуванні незаконним способом за диктаторські закони 16 січня 2014 року.

За інформацією ЗМІ, у травні 2019 року адвокат Ірина Залюбовська повідомила, що Печерський районний суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру скасувати розшук І.Калєтніка. "Суд встановив незаконність дій Генеральної прокуратури України і вкотре визнав, що кримінальне провадження за так званими законами 16 січня є політичним переслідуванням", - заявила Залюбовська.

Крім того, УСР повідомляло про те, що 29 серпня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) дані в 20 кримінальних провадженнях і змінив орган досудового розслідування, забравши їх у слідчих УСР.

В УСР стверджують, що за кількома провадженнями слідчі вже готували підозри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА