18:01 29.11.2018

Полторак поінформував посла Франції про поточну ситуацію в Азово-Чорноморському басейні та введення воєнного стану

1 хв читати
Полторак поінформував посла Франції про поточну ситуацію в Азово-Чорноморському басейні та введення воєнного стану

У Києві в четвер міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі з послом Фракції в Україні Ізабель Дюмон поінформував про поточну ситуацію, що склалася в Азово-Чорноморському басейні у зв'язку з незаконними агресивними діями РФ щодо корабельної групи Військово-морських сил України, а також про введення в 10 областях України воєнного стану строком на 30 діб.

"Воєнний стан - це відповідь на ті загрози, які зараз існують. Всі конституційні права і свободи громадян будуть збережені. Також не заплановано проведення мобілізації, лише короткострокові збори резерву першої черги", - цитує С.Полторака прес-служба Міноборони України.

Глава оборонного відомства розповів також про основні напрями оборонної реформи, що передачає введення демократичного цивільного контролю, реформу системи військової освіти та органів управління, розвиток військової інфраструктури.

Сторони також обговорили стан та перспективи двостороннього українсько-французького співробітництва, відзначивши плідну і конструктивну співпрацю.

"Під час зустрічі пані Дюмон представила новопризначеного аташе з питань оборони при посольстві Французької Республіки в Україні полковника Андре Еврара і запевнила у незмінній підтримці територіальної цілісності і незалежності України", - йдеться в інформації.

На завершення зустрічі міністр оборони України подарував послу книгу "Мир, який ми захищаємо" і попросив передати запрошення міністру оборони Французької Республіки відвідати Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА