15:48 24.04.2018

Джерела повідомили про вихід з ладу другого за тиждень супутника ГЛОНАСС

1 хв читати
Джерела повідомили про вихід з ладу другого за тиждень супутника ГЛОНАСС

Другий за тиждень супутник ГЛОНАСС-М перестав передавати сигнал, повідомило "Інтерфаксу" джерело в ракетно-космічній галузі. "Космічний апарат ГЛОНАСС-М номер 723 перестав передавати сигнал", - сказало джерело.

Раніше повідомлялося про вихід з ладу супутники ГЛОНАСС-М номер 734. Таким чином, на орбіті продовжують діяти 22 супутника ГЛОНАСС-М. Для глобального покриття в світі потрібно 24 діючих супутника ГЛОНАСС-М, на території РФ - 18.

Раніше повідомлялося, що Росія запустить влітку новий супутник ГЛОНАСС-М замість того, що  вийшов з ладу 19 квітня.

"Прийнято рішення замінити космічний апарат ГЛОНАСС-М № 734, у якого 19 квітня пропав навігаційний сигнал, новим супутником, який буде запущений з Плесецка в середині червня", - сказало джерело. "Новий супутник буде носити номер 756. Це буде супутник з наземного резерву, який у цілому налічує шість апаратів", - сказало джерело, зазначивши, що для запуску буде використана ракета-носій "Союз 2.1б".

Як повідомлялося, навігаційний сигнал у супутника ГЛОНАСС-М № 734 пропав 19 квітня. За даними інформаційно-аналітичного центру ГЛОНАСС, супутник був тимчасово виведений на техобслуговування. Космічний апарат був запущений в грудні 2009 року і виробив свій ресурс півтора роки тому.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА