20:50 24.03.2018

Екс-глава Каталонії покинув Фінляндію

2 хв читати
Екс-глава Каталонії покинув Фінляндію

Оголошений у розшук колишній глава Женералітета (уряду) Каталонії Карлес Пучдемон покинув Фінляндію і про його місцезнаходження влада цієї країни не знає, пишуть місцеві ЗМІ.

У Гельсінкі отримали від іспанської влади запит на екстрадицію колишнього глави Каталонії, який перебував на фінській території в останні кілька днів і Центральна кримінальна поліція в суботу повідомила, що приступить до нормального процесу депортації, "якщо Пучдемон буде знайдений", повідомив в суботу портал телерадіомовлення Yle.

У той же час депутат парламенту Фінляндії Мікко Кярна (Mikko Karna), на запрошення якого К.Пучдемон знаходився в Фінляндії, повідомив, що колишній лідер Каталонії відправився в п'ятницю в Бельгію.

М.Кярна розповів, що він розмовляв в п'ятницю з К.Пучдемоном щодо його можливого арешту. Після цього вони дійшли думки, що у разі видачі ордера на арешт фінській владі, каталонцю доведеться або зареєструватися у фінської влади, або покинути країну і виїхати до Бельгії.

"Пучдемон вибрав останнє, і, на мій погляд, це правильно. Процес видачі може тривати в Фінляндії довгий час, а це перешкодить йому продовжувати поширювати посили про демократію, права людини і ненасильство в світі", - сказав фінський парламентарій.

Європейський ордер на арешт К.Пучдемона і низки інших каталонських політиків, які перебувають за межами Іспанії, в п'ятницю видав суддя Верховного суду Іспанії Пабло Ліар. До Фінляндії запит прибув у ніч на суботу. Центральна кримінальна поліція була готова почати процес видачі К.Пучдемона, якби змогла затримати його до виїзду з країни, відзначає Yle. К.Пучдемон прибув до Фінляндії в четвер і його візит мав тривати до суботи включно.

За даними ЗМІ, п'ятеро каталонських політиків, в тому числі кандидат на пост глави Женералітета Жорді Турула, вже арештовані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА