16:59 15.03.2018

ВР призначила омбудсменом Людмилу Денісову

3 хв читати
ВР призначила омбудсменом Людмилу Денісову

Верховна Рада призначила уповноваженим з прав людини народного депутата з фракції "Народний фронт" Людмилу Денісову.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення відкритим голосуванням підтримали 280 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Раніше процедура призначення омбудсмена передбачала голосування бюлетенями. Народні депутати внесли зміни до законодавства, які передбачають відкрите голосування в залі. Проте закон про уповноваженого Верховної Ради з прав людини, як і раніше, передбачає закриту процедуру таємного голосування бюлетенями.

Годиною раніше народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Алєксєєв, який також претендував на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини, зняв свою кандидатуру.

"Хочу вам повідомити, що народний депутат України Алєксєєв Сергій Олегович звернувся до мене з листом про зняття своєї кандидатури на посаду уповноваженого Верховної Ради України (з прав людини - ІФ)", - сказав на засіданні спікер парламенту Андрій Парубій.

Перед цим, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи може він зняти свою кандидатуру, С.Алєксєєв сказав: "Це залежить від процедури, яка буде застосована під час голосування. Якщо ця процедура буде закритою, я балотуватимуся. Якщо вона буде відкритою - я зніматиму свою кандидатуру".

Він також зазначив, що в законодавстві наявна правова колізія - є закон, в якому передбачено голосування бюлетенями, а також закон, що передбачає відкрите голосування в сесійній залі з використанням електронної системи голосування.

Під час голосування за кандидата на посаду омбудсмена раніше виступили Л.Денісова і Андрій Мамалига (адвокат, правозахисник, громадський діяч).

Термін повноважень нинішнього омбудсмена Валерії Лутковської закінчився 27 квітня 2017 року.

Члени парламенту висунули три кандидатури на цю посаду - Людмили Денісової (народний депутат від фракції "Народний фронт"), Сергія Алексєєва (фракція "Блок Петра Порошенка"), Андрія Мамалиги (адвокат, правозахисник, громадський діяч). До 6 червня мало відбутися таємне голосування по цим претендентам.

Однак 5 червня спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що парламенту 6 червня не буде голосувати за уповноваженого з прав людини, оскільки Національному агентству із запобігання корупції (НАЗК) було потрібно більше часу для перевірки всіх кандидатів.

Цього ж дня заступник голови НАЗК Руслан Радецький заявив, що його відомство вчасно подало до Національного агентства з питань державної служби інформацію про результати спеціальної перевірки кандидатів і не просило додатковий час для спецперевірки.

27 червня А.Парубій заявив, що в парламенті все ще чекають завершення спеціальної перевірки кандидатів на посаду уповноваженого, що стримує винесення питання його призначення в сесійну залу.

Тривалий час в парламенті були консультації щодо низки кадрових питань, зокрема щодо призначення омбудсмена.

Людмила Денісова народилася 6 липня 1960 року в Архангельську. Український політик, державний діяч і народний депутат України V-VIII скликань. Член політичної партії "Народний фронт". На момент обрання до Верховної Ради України VIII скликання обіймала посаду міністра соціальної політики в уряді Арсенія Яценюка. З 4 грудня 2014 року - голова парламентського комітету з питань соціальної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА