17:06 28.11.2017

До СБУ надійшли матеріали справи про можливі зловживання в НАЗК

2 хв читати
До СБУ надійшли матеріали справи про можливі зловживання в НАЗК

 Служби безпеки України отримала від Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) матеріали провадження, відкритого за заявою співробітниці Національного агентства з боротьби з корупцією (НАЗК) Ганни Соломатіної про можливу корупцію в НАЗК.

"Щойно Служба безпеки України отримала від НАБУ в установленому законом порядку матеріали кримінального провадження, зареєстрованого за оприлюдненою Ганною Соломатін інформацією про можливі зловживання в Нацагентстві щодо запобігання корупції", - йдеться в повідомленні на сторінці СБУ в соцмережі Facebook.

За інформацією спецслужби, слідчі СБУ розпочали вивчення матеріалів справи.

Крім того, як зазначається в повідомленні, до СБУ звернувся адвокат Г.Соломатіної із заявою про надання їй охорони, цю заяву буде розглянуто в встановленому законом порядку.

Як повідомлялося, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК Г.Соломатіна заявила, що перевірки е-декларування в НАЗК фальсифікуються, і попросила антикорупційні органи розслідувати факти неправомірних дій, а главу Нацагентства Наталю Корчак відсторонити від виконання обов'язків на час розслідування.

Вона також повідомила, що написала заяву про звільнення із займаної посади. Заяви про звільнення з займаних посад написали ще кілька людей, зокрема керівники інших департаментів НАЗК.

У НАЗК заявили, що оприлюднені Г.Соломатіною дані не відповідають дійсності, через що подали до Шевченківського райсуду Києва позов з вимогою спростувати озвучену інформацію. "Громадянка Соломатіна не обіймає... посаду керівника департаменту з 31 жовтня 2017 року. Звертаємо увагу, що її твердження мають виключно суб'єктивний характер, а інформація є недостовірною і її має перевірити суд", - заявили в Агентстві.

18 листопада Г.Соломатіна заявила, що генеральний прокурор України Юрій Луценко передав розслідування справи про зловживання в НАЗК від НАБУ Службі безпеки України. Вона наголосила, що домагатиметься повернення розслідування у справі НАЗК назад до НАБУ.

Наступного дня Г.Соломатіна попросила надати їй охорону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА