19:25 30.09.2017

У Запоріжжі невідомі в балаклавах побили учасників Фестивалю Рівності

2 хв читати
У Запоріжжі невідомі в балаклавах побили учасників Фестивалю Рівності

У Запоріжжі люди в масках побили учасників Фестивалю Рівності, в якому брали участь представники ЛГБТ.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в суботу ввечері біля входу в запорізький арт-центр "LOFT Млин", де проходив Фестиваль Рівності за участю представників сексуальних меншин, відбулися зіткнення поліції з групою молодих людей в масках і балаклавах.

За словами організаторів Фестивалю Рівності, кілька десятків радикалів стояли біля будівлі, де проходив захід, вели себе агресивно по відношенню до гостей фестивалю - "розбризкували на людей газ з балончиків, а також деяких з них били руками і ногами".

Наразі стало відомо, що в ситуацію втрутилася поліція, яка відтіснила нападників від будівлі, де проходить фестиваль. Як розповіли агентству в поліції, нині затримано близько 7 осіб, які брали участь у побитті людей. Вони доставлені до Комунарського райвідділу поліції.

Офіційно поліція поки не коментує того, що сталося. Також не відома точна кількість гостей фестивалю, які постраждали від радикалів. У соцмережах з'явилися фотографії кількох побитих.

Решта нападників розбіглися. Але через деякий час деякі молоді люди знову повернулися до будівлі в арт-центру "LOFT Млин. Поліція контролює ситуацію.

Фестиваль Рівності проходить в Запоріжжі другий рік поспіль. За словами організаторів - на фестивалі піднімаються питання насильства в сім'ях, гендерної дискримінації, а також порушення прав людей з обмеженими можливостями, представників ЛГБТ і національних меншин.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА