19:37 18.08.2017

АМКУ дозволив Сбербанку придбати київський ТРК "Магелан"

2 хв читати
АМКУ дозволив Сбербанку придбати київський ТРК "Магелан"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл ПАТ "Сбербанк"(Київ) придбати активи "дочки" групи компаній "Край" - "Край Проперті" (Київ) - у вигляді цілісного майнового комплексу.

Згідно з повідомленням АМКУ в п'ятницю, об'єкти угоди розташовані на просп. Академіка Глушкова, 13Б у Києві. За відповідною адресою нині діє торговельно-розважальний комплекс ТРЦ "Магелан".

За даними Держреєстру судових рішень, у вересні 2011 року між Сбербанком і "Край Проперті" було укладено договори про відкриття кредитної лінії на суму USD51,167 млн і поновлюваної кредитної лінії на USD5 млн.

Як забезпечення договорів банк передав "Край Проперті" в іпотеку майновий комплекс, що складається з нежитлової будівлі, розташованої на просп. Академіка Глушкова, 13Б загальною площею 28,5 тис. кв. м.

Як зазначено в матеріалах справи, вартість об'єкта нерухомості, згідно з випискою з Реєстру прав власності на нерухоме майно, становить 15,9 млн грн. При цьому заставна вартість предмета іпотеки становить 461,4 млн грн.

Водночас, за даними Держреєстру судових рішень, Сбербанк домагається в судовому порядку звільнення з-під арешту комплексу на просп. Академіка Глушкова, 13Б, накладеного виконавчою службою.

Згідно з судовими рішеннями, майновий комплекс включає нежитлову будівлю загальною площею 28 тис. кв. м, нежитлове приміщення №6 (кафе, 279,5 кв. м), нежитлове приміщення №7 (кафе, 99,7 кв. м), нежитлове приміщення №8 (магазин, 198,6 кв. м).

Дочірня компанія "Край Проперті" входить до ГК "Край", спеціалізується на розвитку проектів у сфері нерухомості. Курирує розвиток мережі ТРЦ "Магелан".

ГК "Край" створено в 1999 році. Головним напрямом її діяльності є роздрібна та оптова торгівля товарами масового споживання, девелопмент, управління комерційною нерухомістю.

Власником групи є український бізнесмен, власник групи "Мілкіленд" Анатолій Юркевич.

Як повідомлялося з посиланням на ПАТ "ВТБ Банк" (Київ), у 2016 році ТРК "Магелан" (Харків) площею 53,5 тис. кв., що належав А.Юркевичу, був переданий у власність банку в результаті іпотечного застереження.

"ВТБ Банк" оприлюднив у системі СЕТАМ оголошення щодо проведення 11 серпня 2017 року торгів із продажу ТРК "Магелан", стартова ціна лота становила 603,671 млн грн.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі банку, в аукціоні зареєструвалися 11 компаній, проте торги було визнано такими, що не відбулися, через відсутність заявок на підвищення початкової ціни.

Дочірня компанія "Край Проперті" також управляє ТРЦ "Магелан" у Миколаєві.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА