13:15 10.08.2017

Безготівкову систему оплати впроваджено на всіх парковках Києва

2 хв читати
Безготівкову систему оплати впроваджено на всіх парковках Києва

Столичні автомобілісти з 10 серпня 2017 року можуть оплачувати стоянку на міських парковках через паркомат, за допомогою смс-повідомлень, мобільного додатка або придбавши спеціальний талон у пунктах реалізації, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Це початковий етап складних реформ системи паркування в Києві. Своєю ініціативою Віталій Кличко унеможливлює обіг тіньової готівки в цій сфері... Якщо хто-небудь від сьогодні зажадає від вас готівку за парковку, можете сміливо телефонувати в поліцію", -процитовано в повідомленні слова директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергія Симонова.

За його словами, парковка на столичних стоянках у вихідні безкоштовна. Відповідна інформація розміщена на табличках, розміщених на кожній паркувальному майданчику міста.

"Така практика є нормальною для більшості європейських міст. В Україні така норма закріплена законодавчо, але, на жаль, користуючись необізнаністю населення, паркувальники вимагали плату за паркування навіть у вихідні", - зазначає глава транспортного департаменту КМДА.

Як повідомив С.Сімонов, були розроблені нові вимоги до облаштування паркувальних майданчиків. У планах комунального підприємства "Київтранспарксервіс" - до кінця року обладнати за новими стандартами всі майданчики для денної стоянки автомобілів.

Крім того, до кінця року має бути розроблена єдина система адміністрування всіх систем оплати парковки. Це надасть можливість паркувальним інспекторам у режимі реального часу отримувати інформацію щодо оплати стоянки за номером автомобіля, незалежно від обраного водієм способу оплати.

За словами С.Сімонова, на цьому етапі інспектори нової служби лише інформуватимуть і попереджатимуть водіїв про необхідність оплати за послугу паркування. Повноваження штрафувати або евакуювати автомобіль у разі потреби інспектори отримають лише після ухвалення Верховною Радою закону про впорядкування паркування.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА