13:53 13.06.2017

Новий транспортний Ан-132D дебютує на Le Bourget-2017

2 хв читати
Новий транспортний Ан-132D дебютує на Le Bourget-2017

Побудований в Україні в рамках широкої міжнародної кооперації демонстраційний зразок нового транспортного Ан-132 - Ан-132D буде вперше презентований на міжнародному рівні широкої аудиторії в рамках 52-го міжнародного авіакосмічного салону Le Bourget-2017, який відбудеться в передмісті Парижа 19-25 червня.

Як повідомила у вівторок прес-служба ДП "Антонов", новий Ан-132D візьме участь в програмі демонстраційних польотів виставки, а також буде представлений потенційним замовникам на статичній стоянці.

Багатоцільовий Ан-132 вантажопідйомністю 9,2 тонн - модифікація легкого транспортного Ан-32, який має замінити на ринку Ан-32 і Ан-26.

Програма Ан-132 реалізується ДП "Антонов" рамках укладеної в квітні 2015 року угоди про кооперацію з саудівськими King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) і Taqnia Aeronautics Co. Літак будується в рамках міжнародної кооперації за участю провідних західних виробників: канадських Pratt&Whitney Canada і CMC Electronics, американської Honeywell, французької Liebherr, британської Dowty Propellers.

Збірка демонстраційного зразка Ан-132 на потужностях ДП "Антонов" завершена в грудні 2016 року. У березні 2017 року літак піднято в повітря, розпочато програму льотних випробувань літака.

Презентація літака потенційним замовникам в Саудівській Аравії, після якої буде прийнято рішення про терміни сертифікації літака, спочатку планувалася на травень, проте її терміни зміщені за рішенням саудівської сторони.

Під час Le Bourget-2015 року саудівська Taqnia, ДП "Антонов", УкрНДІАТ, "Алтіс Холдинг (всі Україна) і Broetje-Automation (Німеччина) підписали протокол про наміри щодо проектування і будівництво авіаційного заводу в Саудівській Аравії. За попередніми оцінками, внутрішня потреба саудівського замовника і його силових структур в багатоцільовому Ан-132 і його модифікаціях оцінюється в близько 80 машин. Потреба ринку в новому Ан-132 на період до 2025 року - понад 200 машин. Запит на такий літак також може надійти від замовників близькосхідного регіону.

За інформацією українського розробника, саудівський замовник розглядає можливість подальшого розвитку програми Ан-132 і створення на базі комерційної версії транспортника низки модифікацій, зокрема літака для пожежогасіння, рятувальних операцій, морського патрульного літака, літака-розвідника, літака для ведення РЕБ, санітарного літака.

Під час міжнародної оборонної IDEF-2017 у Стамбулі (Туреччина) в травні, держконцерн "Укроборонпром", саудівська Taqnia Aeronautics і турецька Havelsan закріпили підписанням меморандуму плани співпраці зі створення на базі Ан-132 модифікації для несення морської патрульної служби.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків широкого призначення. За рішенням уряду з 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром". У травні Кабінет Міністрів схвалив корпоратизацію підприємства.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА