15:16 09.06.2017

Литовці готові разом з українцями йти за свободу і незалежність

2 хв читати
Литовці готові разом з українцями йти за свободу і незалежність

Президент Литви Даля Грібаускайте високо оцінює прогрес України на шляху до європейських стандартів, продемонстрований протягом кількох останніх років, і запевнила, що литовці і далі надаватимуть допомогу українцям.

"За ці останні роки ви зробили значно більше, ніж за останні 20 років. І саме ви відповідаєте за своє майбутнє, і саме ви зробили так, щоб це стало можливим", - сказала Д. Грібаускайте на спільному з президентом України Петром Порошенком брифінгу в Харкові в п'ятницю.

"Ми відкрили вам "безвіз", тому що хочемо привітати вас, і ми знаємо, що перший ваш літак приземлиться у нас. Ми хочемо вас першими привітати. Найголовніше, що сьогодні наші суспільства відкриті один для одного і ми готові разом йти за нашу свободу і незалежність ", - додала президент Литви.

Вона також передала П.Порошенку перископ для українських військових, гроші на який зібрала одна з литовських недержавних організацій. "Перископ - це не дуже великий прилад, але вони попросили, щоб ми купили саме такий прилад, який ви зможете використовувати, щоб себе захищати і в траншеях, і на землі", - сказала Д. Грібаускайте.

Вона ще раз підтвердила готовність Литви і надалі допомагати Україні. "Ми пишаємося Україною, тому що після Вільнюського саміту, після Майдану ви досягли багато чого, вас вже вітають в Європі і ми щасливі тим, що допомагали народу, який хотів допомогти сам собі, хотів бути незалежним", - сказала президент Литви.

У свою чергу П.Порошенко подякував Д. Грібаускайте за підтримку і пообіцяв передати перископ українським бійцям, коли найближчим часом поїде в зону АТО разом із міністром оборони Степаном Полтораком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА